Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Kırsaldaki yaşamı canlandırmanın yolu buralardaki ürünleri markalaştırıp pazarlama imkanları sunmaktan geçer.
Keles ilçemizin Yazıbaşı Mahallesi’nde Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli çörek otları yetiştiriliyor.
Öyle ki, buranın ününü ve ürünlerinin kalitesini ABD’li uzmanlar bile fark ettiler.
Yazıbaşı çörekotunun ve yağının marka haline getirilmesi ve isminin tescillenmesi için de çabalar var.
Bunlar son aşamaya gelmiş.
Yakın gelecekte mahallenin kendi adıyla çörekotu yağları piyasaya sürülecek. Bu açıdan Kelesli çörekotu yetiştiricilerinin kendilerine ait bir özgün markları doğmuş olacak.
Yazıbaşı’nda çörekotu ekiminin ve yetiştiriciliğinin teşviki için hem Keles hem de Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini unutmamak gerek.
O markanın doğmasında ilçe belediyesinin üreticilerin ellerinden tuttuğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin de HAGEL aracılığıyla ürünü işlemek için makine ekipman desteği sağladığını hatırlıyoruz.
Kırsaldaki bu gelişme umut verici.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…