Bursa’nın bu köyündeki isyan ses getirdi! O işlem iptal edildi…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın dün Harmancık ilçesine bağlı Gökçeler Mahallesi’ndeki ağaç kesimlerine ilişkin yazısı ses getirdi… Yeni gelişmeyi Aydın, köşesinde paylaştı…

Bursa’nın bu köyündeki isyan ses getirdi! O işlem iptal edildi…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan, Bursa’nın güneyindeki Harmancık ilçesinin Gökçeler Mahallesi’nde Orman İşletme Müdürlüğü’nce damgalanan ağaçlardan ve kesim için hazırlık yapılan bölgeden bahsetmiştik.

Mahalle sakinlerinin tepki verdiği o damgalama ve kesim işleminin, gelen itirazlar üzerine iptal edildiğini öğrendik.

Dün sabah görüştüğümüz Orhaneli Orman İşletme Müdürü Bora Turan, Gökçeler Mahallesi’nde damgalama işlemi yaptıklarını doğruladı, kendilerine bu yönde bir dilekçenin ulaştığını belirtti, kesim işleminin iptal edildiğini ve programlarında bölgede bir kesim bulunmadığını açıkladı.

Orman İşletme Müdürlüğü doğru bir karar vermiş. Bölgede ekonomik getirisi yüksek çok bir çam ağacının olduğunu sanmıyoruz.

Dolayısıyla, mahalle sakinlerinin hayvanlarının merası ve ormanlık bölgeyi sahiplenmesi üzerine Orman İşletmesi kesimden vazgeçmiş.

Dün, Gökçeler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Nadir Yılmaz da aradı. Yılmaz, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nden kesimin iptal edildiğine yönelik bilgi verildiğini ve mahalle adına kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Hayırlı olsun.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X