İhsan Aydın
İhsan Aydın

Soykırıma dünya niye sessiz kalıyor?

Köşe Yazısını Dinle

Şehirlerine yapılan şok baskınla neye uğradığını şaşıran İsrail 5 gündür Gazze’yi karadan, havadan bombalıyor. Sivil, çocuk, masum ayrıt etmeden 2,5 milyon nüfuslu Gazze’yi haritadan silmeyi kafaya koyan İsrail, dünya savaş kurallarını da hiçe sayacak kadar çığırdan çıkmış durumda.

Yüzlerce masum insan İsrail bombaları altında Gazze’de can veriyor.

Ne hazindir ki, dünya başta Müslüman ülkeler olmak üzere bu katliama sessiz ve seyirci durumda.

Avrupa Birliği ülkeleri ve yöneticileri katliamı açık açık destekleyen açıklamalar yapıyor. Silahsız masumları katletmek AB normlarının neresinden yer alıyor?

Yine, Filistin’e her saldırıda olduğu gibi sesi en çok çıkan ülke Türkiye.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sivil insanların katledilmesini reddettiklerini duyurdu. Savaşın durdurulması konusunda ise Türkiye’nin üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Ne acıdır ki, fosfor bombalarıyla Gazze halkı kendi topraklarında dış dünyaya kapatılmış vaziyette ölümü bekliyor.

Bu ne gaddarlık ve acımasızlıktır ki, bir ulus kendi topraklarını işgal eden İsrail tarafından dünyanın gözü önünde yok edilmeye sürükleniyor.

Arkasına ABD’yi, AB’yi alan İsrail, Gazze ve Filistin’i denizden, karadan abluka altında tutuyor. Yakın zamanda kara harekatına da başlaması da an meselesi.

Birleşmiş Milletler tüm bu olup bitenlere, savaş suçlarına karşı çıkma, Güvenlik Konseyi’ni toplama, açıklama yapma ihtiyacı bile duymuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan boşuna, BM için ‘Dünya 5’ten büyüktür’ demiyor.

Ya bizim İslam İşbirliği Teşkilatı’na ne demeli?

Onlar bu vahşete niye tepki vermiyor?

Camiler, okullar, üniversiteler, işyerleri, konutlar yıkılırken, yüzbinlerce Müslüman insan yerinden olurken, yüzlercesi enkaz altında can verirken bu suskunluk niye?

İşgal ettiği topraklar yetmezmişçesine İslam’ın kutsallarına saldırmaktan dahi geri durmayan İsrail’i bu dünyada kim durduracak?

İslam ülkeleri Filistinlilerin yaşam hakkı için niye harekete geçmiyor? Üzerlerindeki ölü toprağı ne zaman kalkacak?

 

O Bursa’da kimsesizlerin kimsesiydi

Merhum Şükrü Şankaya, Bursa’nın duayen sanayicilerindendi. Bursaspor’a başkanlık yaptı. Çok sayıda hayır kurumuna destek oldu.

Onu 18 yıl önce kaybettik.

Hayırsever kimliğiyle, mütevazi yapısıyla gerçek bir Bursa beyefendisi olan merhum Şankaya dün ölüm yıldönümünde Ahmetpaşa Mezarlığı’ndaki kabri başında yakınları ve dostları tarafından anıldı.

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, dayısını anmaya gelen dostlarına teşekkür etti. Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya da babalarının ölüm yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına şükranlarını sundu.

Kabri başında Kur’an okuyan Ulucami Başimamı Tahsin Karanfil Hoca ise merhum Şankaya için ‘kimsesizlerin kimsesi idi’ ifadesini kulladı.

Gerçekten de öyleydi.

Bursa’da kendisine ulaşan ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımı, desteği duyurmayı sevmezdi. 18 yıl geçmesine rağmen merhum Şükrü Şankaya şehrimizde minnet ve saygıyla hatırlanıyor. Yeğeni Cavit Çağlar ile birlikte kentimize geride bıraktığı sanayi kuruluşlarında halen binlerce insan ekmek yemeye devam ediyor.

O’nu bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.

Mekânı cennet olsun.

 

AĞAÇ KESİMİ İPTAL EDİLDİ

Dün bu sütunlardan, Bursa’nın güneyindeki Harmancık ilçesinin Gökçeler Mahallesi’nde Orman İşletme Müdürlüğü’nce damgalanan ağaçlardan ve kesim için hazırlık yapılan bölgeden bahsetmiştik.

Mahalle sakinlerinin tepki verdiği o damgalama ve kesim işleminin, gelen itirazlar üzerine iptal edildiğini öğrendik.

Dün sabah görüştüğümüz Orhaneli Orman İşletme Müdürü Bora Turan, Gökçeler Mahallesi’nde damgalama işlemi yaptıklarını doğruladı, kendilerine bu yönde bir dilekçenin ulaştığını belirtti, kesim işleminin iptal edildiğini ve programlarında bölgede bir kesim bulunmadığını açıkladı.

Orman İşletme Müdürlüğü doğru bir karar vermiş. Bölgede ekonomik getirisi yüksek çok bir çam ağacının olduğunu sanmıyoruz.

Dolayısıyla, mahalle sakinlerinin hayvanlarının merası ve ormanlık bölgeyi sahiplenmesi üzerine Orman İşletmesi kesimden vazgeçmiş.

Dün, Gökçeler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Nadir Yılmaz da aradı. Yılmaz, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nden kesimin iptal edildiğine yönelik bilgi verildiğini ve mahalle adına kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Hayırlı olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X