Bursa’nın dağ ilçelerine büyük yatırımlar!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin dağ ilçelerine yaptığı önemli yatırımları bugünkü köşesinde kaleme aldı…

Bursa’nın dağ ilçelerine büyük yatırımlar!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şunu peşinen belirtmeliyiz ki, bugün Bursa’nın Dağ ilçelerinin belediye bütçeleriyle devam eden ve projelendirilen işleri yapmaları mümkün değildi.

Çünkü; gelirleri ve bütçesi sınırlı olan bu ilçe belediyelerimizin, Büyükşehir’in ve bakanlıkların desteği olmadan  eksiklerini tamamlamaları zordu.

Dün bu sütunlardan aktardık.

Bursa’nın güneyindeki iki ilçede dün önemli temel atma ve açılış törenleri vardı. İlk törenler Büyükorhan’da yapıldı. Bölge Milletvekili Osman Mesten de törenlere katılanlar arasındaydı. Büyükorhan’ın uzunca süredir beklediği iki önemli yatırımın yapımına start verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı kuruluşu BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Büyükorhan’da yaptırılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca projelendirilen çok amaçlı düğün salonunun temeli atıldı.

Arıtma Tesisi, arsasında yaşanan hukuki sorun nedeniyle BUSKİ buradaki projeye başlayamamıştı. O sorun çözülünce ihale yapıldı ve yapımına geçildi. Keza, ilçenin olmayan düğün salonunu da Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükorhan’daki törende sağlıklı bir gelecek için yatırımlara devam ettiklerinin altını çizdi.

Öğleden sonra Harmancık’a geçen Aktaş, bürokratları ve siyasiler burada ilçenin en büyük eksiklerinden biri olan Atıksu Arıtma Tesisi’nin devreye aldılar.

Hasılı, iki ilçede de dün büyük bir sevinç yaşandı.

İki ilçe belediye başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve partisinin büyüklerine teşekkür ettiler. Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ile Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş dün ilçelerine kazandırılan yatırımlar için en mutlu kişilerdi.

Başta da vurguladık.

Belediye gelirleri ve bütçesiyle bu yatırımları yapmaları kısa vadede mümkün değildi.

İki ilçemize de şimdiden hayırlı olsun.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X