İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’den Dağ’a adeta hizmet yağmuru

Köşe Yazısını Dinle

Şunu peşinen belirtmeliyiz ki, bugün Bursa’nın Dağ ilçelerinin belediye bütçeleriyle devam eden ve projelendirilen işleri yapmaları mümkün değildi.

Çünkü; gelirleri ve bütçesi sınırlı olan bu ilçe belediyelerimizin, Büyükşehir’in ve bakanlıkların desteği olmadan  eksiklerini tamamlamaları zordu.

Dün bu sütunlardan aktardık.

Bursa’nın güneyindeki iki ilçede dün önemli temel atma ve açılış törenleri vardı. İlk törenler Büyükorhan’da yapıldı. Bölge Milletvekili Osman Mesten de törenlere katılanlar arasındaydı. Büyükorhan’ın uzunca süredir beklediği iki önemli yatırımın yapımına start verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı kuruluşu BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Büyükorhan’da yaptırılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca projelendirilen çok amaçlı düğün salonunun temeli atıldı.

Arıtma Tesisi, arsasında yaşanan hukuki sorun nedeniyle BUSKİ buradaki projeye başlayamamıştı. O sorun çözülünce ihale yapıldı ve yapımına geçildi. Keza, ilçenin olmayan düğün salonunu da Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükorhan’daki törende sağlıklı bir gelecek için yatırımlara devam ettiklerinin altını çizdi.

Öğleden sonra Harmancık’a geçen Aktaş, bürokratları ve siyasiler burada ilçenin en büyük eksiklerinden biri olan Atıksu Arıtma Tesisi’nin devreye aldılar.

Hasılı, iki ilçede de dün büyük bir sevinç yaşandı.

İki ilçe belediye başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve partisinin büyüklerine teşekkür ettiler. Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ile Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş dün ilçelerine kazandırılan yatırımlar için en mutlu kişilerdi.

Başta da vurguladık.

Belediye gelirleri ve bütçesiyle bu yatırımları yapmaları kısa vadede mümkün değildi.

İki ilçemize de şimdiden hayırlı olsun.

 

950 bin epilepsili çoban ateşini yaktı

Belki fark etmiyoruz ama aramızda bir milyona yakın epilepsi hastası var. Hepsi yaşamımızın ayrılmaz parçaları. Eşimiz, dostumuz, yakınımız ve vatandaşımız.

Epilepsi hastaları, var olan sorunlarına çözüm bulmak için örgütlendikleri Epilepsi ve Yaşam Derneği ile hak arayışındalar.

Dernek yarın, ülkede tespit edilebilen 950 bin epilepsi hastası için İstanbul’da sorunlarını yetkililere anlatacağı bir etkinliğe imza atıyor.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Öztürk yaptığı açıklamada, “25 Aralık Pazar günü (yarın) 10.00-17.00 saatleri arasında, İstanbul Swiss Hotel’de sorunlarımızı anlatacağız. Bu sorunları öğrenmeleri ve önerilerimizi bilmeleri için 7 bakanlığı toplantımıza davet ettik. İçişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı programıza davetli” dedi.

Başkan Öztürk şöyle devam etti;

“19 yıldır 950 bin epilepsili için ilk kez devlet desteği almamızın, böylece bugüne kadar ekonomik nedenlerle gerçekleştirilemeyen faaliyetlerin hayata geçmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü’nün desteklediği 9 ayrı çalışmadan meydana gelen projemiz eylül ayında hayata geçti. Bakanlıkların, belediyelerin, özel kurumların desteklediği ilk çalışmamıza umarım basın da destek verir ve 950 bin kişinin çoban ateşini yakmasını sağlarız.”

İstanbul’daki o toplantıdan, epilepsi hastalarımızın bekledikleri sonucu almalarını diliyoruz.

 

Bursa’ya 37 uzman hekim daha

Müjdeyi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Yurttaşın sağlık kuruluşlarında tedavi olabilmek için yaşadığı uzman hekim randevusu bulamama sorunu onları da en çok yoran konuydu.

Başkan Gürkan, Sağlık Bakanlığı ile sürdürülen temaslar sonunda, geçtiğimiz eylül ayında 351 ve sonrasında ilave 365 hekim atamasının ardından Bursa’ya yeni 37 uzman hekimin daha atanacağını duyurdu.

Gürkan, desteği için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkürü etti.

Kamudan istifalarla hekim sıkıntısı yaşayan Sağlık Bakanlığı’nın, geri dönüşler ve yeni mezun atamalarıyla hekim açığını kapatmaya başladığı anlaşılıyor.

Türkiye’nin 5. büyük kenti Bursa’nın sağlık kuruluşlarındaki hekim sıkıntısının giderilmesi konusunda da başta AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan olmak üzere milletvekillerinin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimlerinin sonuç verdiği görülüyor.

Şimdi, Bakanlığın aldığı, gidilmeyen randevuyu iptal etmeyenlere aynı branştan15 gün randevu vermeme kararının da sorunun çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X