Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Hiç şüphe yok ki, Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Marmarabirlik, bu kentin en büyük üretici kuruluşlarından biridir. 11 milyon dikili zeytin ağacına sahip şehrimizin bu alanda Türkiye’de ve dünyada öne çıkmış en büyük çiftçi gıda örgütlerinin de arasındadır.
Dün, kurumda yaşanan devir telim sonrası Marmarabirlik’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız Olay Medya’da konuğumuzdu. İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan, yazar ve yöneticilerle bir araya gelen Yıldız, kurumdaki son gelişmeleri değerlendirdi.
Marmarabirlik’in dünyanın en iyi sofralık zeytininin ürettiğini biliyoruz. Şimdi zeytinyağı alanında da yeni yatırımlarla daha da öne çıkılacak.
Başkan Yıldız, Genel Kurul sonrası Yönetim Kurulu’nda görev dağılımı yapıldığını ve kendisinin kurumun başına getirildiğini anlattı.
Ardından, “Marmarabirlik’te yeni bir sayfa açtık. Son dönemde yaşananlardan ticari ve prestij olarak rahatsızdık. Kimse Marmarabirlik’in üstünde değildir. Ajandamızda 18 yıllık tecrübe var. Arkadaşlarımız kan değişikliğine gidelim istediler. Gemi karaya oturmadan hamle yapıldı” dedi.
Marmarabirlik’in 30 bin üyesi, aileleriyle birlikte 100 bin kişiye hitap ettiğine dikkat çeken Yıldız, ailem dediği 600 personelle kurumu yeniden öne çıkarmak için kısa, orta ve uzun vadeli bir eylem planı hazırladıklarını da vurguladı.
Yıldız daha sonra şöyle konuştu:
“Batmış bir durum yok. Devlet aklı son derece önemli. Devlet aklıyla şov yapmadan, akil adımlarla ve şeffaflıkla yöneteceğiz. Devletimizin desteğiyle yurtdışı ve yurtiçi bayi ağı genişletme çalışmalarımızı artıracağız.”
Kendisini halk adamı olduğunu ve gönüllere girmek istediğini de kaydeden Yıldız, pandemi sonrası gelişen yeni trende de şu satırlarla dikkat çekti;
“Pandemi sonrası zeytinyağına müthiş bir talep var. Türkiye müthiş zeytinyağı potansiyeli olan bir ülke. Biz de bu minvalde yatırımlarımızı artıracağız. Zeytinyağına yapılacak yatırım zeytine yapılmış yatırımdır. Bu amaçla Mudanya’da 110 dönüm alan üzerine 71. yıllık tecrübemizle Mudanya Zeytin ve Zeytinyağı Uygulamalı Tarım Meslek Lisesi’ni kazandıracağız. Binanın ve yağhanelerin yapımını hayırseverlerimiz ve hibelerle karşılayacağız.”
Avrupa Birliği’nin Türkiye’den ithal edilen zeytinyağına litre başı 1 Euro vergi aldığını da hatırlatan Başkan, bunun da kendilerini rekabette zorladığını, ancak şimdi İspanyollarla ortak olan firmaların arttığını vurguladı.
Başkan Yıldız, davul zurnalarla karşılanan AB Gümrük Birliği Anlaşması’nın Türk zeytin üreticisinin dezavantaj getirdiğini de sözlerine ekledi.
Marmarabirlik’in yeniden kendine geliyor olması Bursa ve ülkemiz için büyük avantajdır.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…