Bursa’nın dev projeleri ne durumda? AK Parti Milletvekili Kılıç OLAY’a açıkladı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın Bursa’nın önemli projeleriyle ilgili sözlerini bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın dev projeleri ne durumda? AK Parti Milletvekili Kılıç OLAY’a açıkladı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Siyaseten… AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi unvanlarına Ahmet Kılıç geçen hafta AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı kimliğini yeniden ekledi.

Dün de…

Olay’da kahve içimi konuğumuz olduğunda, Plan ve Bütçe Komisyonu tüm yatırımların görüşüldüğü yer olduğu için, daha kahvesinden ilk yudumunu alırken Bursa’nın ulaşım yatırımlarını sorduk.

Kılıç da şunu söyledi:

“Hızlı tren inşaatında gecikme yaşandı. Fakat bundan sonraki süreci çok hızlı götürmeye kararlıyız. Nitekim, hızlı tren hattında yüklenici firma da çalışma temposunu arttırdı. Şu an hızlı bir çalışma var.”

Hemen ardından…

“Bandırma hattı ne olacak?” diye sorunca da şu cevabı verdi:

“Bilindiği gibi bu hat projeye sonradan eklendiği için çalışmalar Bursa- Osmaneli hattına göre yeni başlıyor, ama planlandığı gibi devam ediyor.”

Şunun altını çizdi:

“Bandırma hattında şu an yapılan bazı teknik çalışmalar var. Örneğin, güzergahta sondajlar yapılıyor. Yine, kamulaştırmalar gündemimizde. Aksama olacağını sanmıyorum.”

Ardından…

“Bursalılar müsterih olsunlar. Tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Bursa’nın ulaşım sorunlarının takipçisiyiz. Neredeyse her hafta Ulaştırma Bakanlığı’ndan bilgi alıyoruz” dedi ve şu mesajı verdi:

“Bursa’yı, hayalini kurduğu büyük yatırımlarla AK Parti buluşturacak.”

Şunu vurguladı:

“Açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum: En büyük desteğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız. Bizlere sürekli Bursa’yı soruyor, Bursa’nın ihtiyaç duyduğu yatırımlarla yakından ilgileniyor, ilettiğimiz sorunlar için hemen devreye giriyor.”

Sohbetimizde…

Bursa’Ankara’ya bağlayacak otoyolu da sorduk. Şu bilgiyi verdi:

“Ankara Otoyolu kentimiz ulaşımı için önemli bir proje. Ulaştırma Bakanlığımız bu yolu 2035 hedefli projeler arasına aldı, ama öncelikli projeler arasına girmesi için temaslarımız sürüyor.”

 

Tünellerdeki çalışma beklenenden hızlı

Sohbetimizde… AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç’a hızlı tren tünellerinde günde 4 metre ilerlenebildiğini anımsattık.

O da şunu söyledi:

“Doğrudur… Tünellerde ilerleme hızı belli. Fakat yüklenici firma 6-7 farklı noktadan çalışmaya başladı. Karşılıklı çalışıldığı için süreç kısalacak.”

Heyecanını da paylaştı:

“Şu an tünellerdeki çalışma beklenenden hızlı. Umutluyuz.”

 

Doktorların kamu hastanelerinde kalmalarını sağlamak için özel yasa

Son dönemde… Kamu hastanelerinde doktorlar artan iş yükü ve ücret yetersizliği gibi gerekçelerle ayrılıp özel hastanelere geçiyorlar.

İşte…

Hastanelerde doktor açığı olarak yansıyan bu durum, AK Parti  Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’la sohbetimizde gündeme geldi.

TBMM’de geçen hafta görüşülen yasayı anımsatıp “Doktorlarımızın özele geçiş gerekçelerini ortadan kaldıracak çalışma yaptık” dedi ve ekledi:

“Yasa, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirme amaçlı. Uzman doktorları ve diş hekimlerinin emekli aylıklarında da önemli iyileştirmeler yapıldı.”

Şunu vurguladı:

“Sağlık Bakanlığı döner sermaye sisteminde tavan oranlarını arttırdık. Mali haklarda önemli iyileştirmeler yaptık.”

Şu bilgiyi de verdi:

“17 bin olan sözleşmeli doktor sayısını 5 bin arttırıp 22 bine çıkardık.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X