Bursa’nın dev tesisine 70 milyon TL’lik yatırım!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Orhaneli Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki yeni gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın dev tesisine 70 milyon TL’lik yatırım!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli’nde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ilçenin arıtma tesisinin kapasitesi tam 3,5 kat artırılıyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Orhaneli Atık Su Arıtma Tesisi’nin işletme kapasitesi bin metreküpten 4 bin 400 metreküpe çıkarılıyor.

Önceki gün bölgenin en çok nüfuslu ilçelerinden Orhaneli’deki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “AB standartlarında ileri biyolojik kentsel arıtma sonucunda arıtılan suları Orhaneli Çayı’na vereceğiz. Güçlü altyapı, sağlıklı bir gelecek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde BUSKİ’nin 70 milyon liralık yatırımıyla kapasitesi artırılan arıtma tesisi Orhaneli’nin en büyük kamu yatırımlarından biri konumunda.

Tamamlandığında artık Kocasu’ya ileri biyolojik arıtmadan geçmiş sular salınacak. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile tesisteki çalışmaları inceleyen Aktaş’a, yapımı devam eden diğer bölge ilçelerindeki arıtma tesislerinin durumu hakkında da bilgi verildi. Büyükorhan ve Keles’te yapımları süren arıtma tesislerinin hizmete alınmasıyla birlikte artık Bursa’nın evsel atıklarının arıtılmadığı ilçe kalmamış olacak.

Çevreye verilen değer açısından Dağ içlerine BUSKİ Genel Müdürlüğü’nünce yaptırılan evsel atıksu arıtma tesislerini önemsiyoruz.

Bursa’nın su havzası ve yerleşim açısından en bakir bölgelerinden olan Orhaneli’nin doğası da bu yatırımla korunmuş olacak.

İlçe belediyelerimizin kendi kaynaklarıyla yapması mümkün olmayan bu devasa çevre yatırımının bölgenin geleceğinde önemli yeri olacaktır.

Bu açıdan nüfuslarına bakılmaksızın ilin tüm ilçelerini evsel atıksu arıtma tesisleri ve katı atık transfer istasyonları ile donatan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘en büyük çevreci belediye’ ödülünü de fazlasıyla hak ettiğine inanıyoruz.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Bursa’daki bu çevre hassasiyetini ve çabaları fark edip, Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ’yi de taltif etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X