Bursa’nın en özel yolu! Bir zamanlar tren geçerdi bakın şimdi ne olacak?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’ya bağlı bir köydeki değişimi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın en özel yolu! Bir zamanlar tren geçerdi bakın şimdi ne olacak?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

6 yıl önceydi… ANAP’lı yıllarda İl Gençlik Kolları Başkanı olarak gençlik siyaseti efsanesi haline gelen Şenol Kul sayesinde Taner Bayrak’ı tanıdık.

O dönem…

AK Parti Mudanya İlçe Başkan Yardımcısı olan Kul’un tanıştırdığı Bayrak da AK Parti Mudanya İlçe Gençlik Kolu Başkanı’ydı.

Sonrasında…

Taner Bayrak 31 Mart 2019 yerel seçiminde Bursa’nın en genç muhtarı olarak Mudanya Ülkü Köy Muhtarı seçildi.

Gümüşhane’den gelen ailelerin 1943 yılında kurdukları Ülkü Köy de en genç muhtar Taner Bayrak’la büyük bir değişim yaşamaya başladı

Örneğin…

Köy mezarlığı temizlendi, parseller arasına parke yollarla Bursa’nın en düzenli mezarlığı haline getirildi. Köy çevresindeki yollara stablize malzeme serildi. Mezarlığın altında, yol kenarına da Ihlamur Parkı kazandırıldı.

Yine…

Ülkü Köy’ün yanıbaşından geçen, son dönem taşınca çevresindeki ev, işyeri ve arazileri su altında bırakan dere ıslah edilip taşkınlar önlendi. Çim halı saha yanına basketbol ve voleybol sahasıyla çocuk parkı yapımı sürüyor.

Ayrıca…

Köye Kadınlar Lokali ve kurs binası kazandırıldı, imar planı çalışmaları son aşamaya geldi.

İşte…

Hem Büyükşehir Belediyesi, hem Mudanya Belediyesi’nden proje desteği ve hizmet alan Ülkü Köy Muhtarı Taner Bayrak’ın projesini 14 Haziran 2021 günü duyurduk.

Özellikle…

75 yıl önce Mudanya Treni’nin geçtiği Bademli-Mürsel-Ülkü Köy-Yiğitali güzergahında, pandemi döneminde Bademli’de yaşayan ailelerin hafta sonları bisiklet gezileri yaptıklarını görünce şunu düşünmüştü:

“Eski tren yolu, Bursa’nın en özel bisiklet ve seyir yolu haline gelebilir.”

Şu sıralar…

Büyükşehir Belediyesi iş makineleri  yolda yoğun şekilde çalışıyorlar. Kendi genişliğine kavuşturulan yola stablize dökülüyor, gelecek yaz da asfaltlanacak.

Ükü Köy Muhtarı Taner Bayrak’la birlikte köyde yapılanları, yol çalışmalarını gezip gördük.

Gerçekten de, Bursa’nın en özel yolu olacak.

 

Ülkü Köy’de farklı yapılaşma modeli

Ana yoldan… Köye inerken şunu fark ettik. Ülkü Köy, köyün ana caddesinin iki yanında yapılaşmış. Evlerin cephesi caddeye bakarken, arkada tarla ve bahçeler uzanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Otobüsü günde 22 seferle Bademli-Mürsel-Ülkü Köy seferi yaparken, bölgede ortaokulu olan tek köy Ülkü Köy’e diğer köylerden öğrenci geliyor.

Ana ürün zeytin, ama bu bereketli topraklarda yetişmeyen ürün yok.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X