Bursa’nın gözde ilçesinde neler oluyor? ‘Nilüfer’in de kanayan yarası olan bölgeler var’

www.olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, ekonomik sıkıntıların vatandaşı zorladığını dile getirdi. Başkan Yılmaz, “Nilüfer, baktığımızda ekonomik gelir düzeyi, eğitim seviyesi yüksek diğer ilçelerle karşılaştırıldığında biraz daha farklı bir yapısı olabilir ama Nilüfer’in de kanayan yarası olan bölgeler var. Ekonomik yoksunluklardan ötürü bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyoruz” dedi.

Bursa’nın gözde ilçesinde neler oluyor? ‘Nilüfer’in de kanayan yarası olan bölgeler var’

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, geniş yankı uyandıran “Bebek Market” projesiyle 44 hafta boyunca anlamlı bir dayanışmaya imza attıklarını kaydetti.

1.692 paket ürün dağıttık”

Başkan Yılmaz, “2020’nin son aylarında basına, sosyal medyaya yansıyan bir görüntü vardı. Bebek mamalarının marketlerde alarmla satılması bizim yönetim kurulumuzu gerçekten çok etkiledi. Siyasetin insana dokunarak yapılması gerektiği temelinde ilerleyen bir yönetim kurulumuz var. Bu konuda bir şeyler yapmak istedik. Arkadaşlarımızla birlikte bebek market ismini verdiğimiz bir proje ortaya koyduk. Bu proje içerisinde gönüllüler ve hayırseverler tarafından yapılacak olan ayni bağışlar, bunun altını önemle çizmek istiyorum herhangi bir nakdî bağış kabul edilmedi. Ayni bağışlarla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak istedik. Projemiz yaklaşık 44 hafta boyunca sürdü. 31 Aralık’ta projeyi tamamladık. 1.692 paket ürün dağıttık. Ürünlerin içerisinde bebek bezi, bebek maması, pişik kremi ve ıslak mendilden oluşan bir setti bu. 250 ailemize bu ürünleri her hafta ücretsiz olarak verdik. İlçemize gelenler ilçeden aldılar, gelemeyenlere biz ulaştırdık. Herhangi bir parti ayrımı gözetmeksizin biz bu işlemi gerçekleştirdik. Muhtarlıklar kanalı ile onaylattık yani gerçekten ihtiyaç sahibi bir aile mi gerçekten durumu bozuk mu bu anlamda olabildiğince şeffaf bir şekilde süreç yönetmeye çalıştık” dedi.

Gülümsemeyen tarafları da var”

Bebek Market projemizin gerçekten fayda sağladığını, insanlara dokunduğunu düşünüyoruz. Bu aslında simgesel bir duruştu. Bu işi sosyal devletin gerçekleştirmesi gerekir. Bu işi yerel yönetimlerin gerçekleştirmesi gerekir. Mağdur, yoksul insanlara el uzatmak, onlara dokunmak ve bunu kurumsal bir hale getirerek bir düzen oluşturmak…” ifadelerini kullanan Başkan Yılmaz, “Keşke gönül ister ki ekonomi bu durumda olmasa herkes bir iş sahibi olsa herkes istihdam edilmiş olsa da bu tarz kampanyalara ihtiyaç olmasa… Biz burada bir farkındalık yaratmak istedik. Bu anlamda başarıya kavuştuğunu düşünüyoruz. Diğer ilçelerden de talep oldu. Nilüfer’den de… Hep gülümseyen Nilüfer diye bir iddiamız, sloganımız vardır bizim gerçekten gülümseyen bir Nilüfer’dir hepimizin hayali ve o şekilde de olmuştur Bursa bazında baktığınızda ama gülümsemeyen tarafları da var. Evet Nilüfer, baktığımızda ekonomik gelir düzeyi, eğitim seviyesi yüksek diğer ilçelerle karşılaştırıldığında biraz daha farklı bir yapısı olabilir ama Nilüfer’in de kanayan yarası olan bölgeler var” şeklinde konuştu.

Nilüfer’deki kentsel dönüşüm mağduriyetleri ne durumda?

Fırat Yılmaz, “0.50 emsal artışı billboardlara büyükşehir belediyesi tarafından o dönemki belediye başkanı Recep Altepe’nin fotoğraflarıyla paylaşılarak verilmişti. Nilüfer, 17 ilçe içerisinde Bursa’da toprak rantı, arazi değeri en yüksek olan bölge. Böyle olunca da haliyle kentsel dönüşümün en fazla rağbet gördüğü, en fazla talep gördüğü alan haline geliyor. Binalar da yaklaşık olarak 20-25 yıllık binalar, binaların da yenilenmesi gerekiyor. Böylelikle müteahhitlerin, inşaatçıların göz bebeği haline gelen bir nokta haline dönüşüyor kentsel dönüşümle birlikte. Ama burada atlamamamız gereken bir nokta var. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kararlarını uygulamakla yükümlü bir Nilüfer Belediyesi’nden söz ediyoruz. Yani burada bir algı yönetimi de yapılmaya çalışıldı işler çığırından çıktıktan sonra sanki problem Nilüfer Belediyesi’ndeymiş gibi. Ama Nilüfer Belediyesi’nin bu anlamda uyguladığı tek nokta Büyükşehir Belediyesi’nin planları doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın görüşleri doğrultusunda bu sürecin yönetimiydi. Bugün baktığımızda evet çok sıkıntılı yerler var” açıklamasını yaptı.

Müteahhit ile yer sahipleri karşı karşıya geldi”

Başkan Yılmaz, “Özellikle Ataevler bölgesinde büyük siteler var, oralarda ciddi anlamda problemler yaşandı. Müteahhit ile yer sahipleri karşı karşıya geldi. Çok ciddi mağduriyetler doğdu. Buradan insan olarak baktığımızda müteahhit de burada sıkıntılı pozisyon yaşadı, yer sahipleri de ama son döneme gelip baktığımızda günümüzle ilgili soruyorsanız şu an için artık şartlar belirlenmiş durumda. Daha önceki yıllarda yaşanılan kadar çok dinamik sorunlar yaşandığını düşünmüyorum ben kentsel dönüşüm konusunda” dedi.

Bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyoruz”

Yılmaz, “Gerçekten çok yoksul insanlar var. Gerçekten istihdam konusunda ciddi problem yaşayan insanlar var. Yerel yönetim anlamında hizmetler ilçe belediyemiz tarafından olabildiğince adil ve eşit bir şekilde her mahallemize ulaştırılmaya çalışılıyor bunu biz net olarak görüyoruz. Sonuçta beraber, entegre bir şekilde çalışıyoruz… Ama yoksulluk insanların belini gerçekten bükmüş durumda. Yani gerçekten çok büyük sıkıntı var. Sorunun temelinde ekonomi var. Ekonomik yoksunluklardan ötürü bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Tabii ki bu anlamda ekonominin bir an önce düzelmesi hepimizin tek umudu” şeklinde konuştu.

Bir cazibe, çekim merkezi oldu”

Başkan Yılmaz, “Nilüfer ayrışan, farklı bir pozisyondaki ilçe. Şehirlerin batıya doğru genişlediği gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda otomatikman 2000’li yılların başından bu yana yeni gelişen, yeni oluşan bir merkez, bir nokta haline geldi Nilüfer. Bir cazibe, çekim merkezi oldu. Yıldırım’da insanların sokağa çıkıp, vakit geçirebileceği, eğlenebileceği Millet Mahallesi’ne baktığınızda orada da yeni oluşumlar var ama Nilüfer’de bunun çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Haliyle diğer bölgelerden de insanların çekim noktası haline geliyor Nilüfer” görüşünü dile getirdi.

CHP Nilüfer’de Yılmaz’lı dönem nasıl geçiyor?

Fırat Yılmaz Nilüfer ilçe örgütünde bir koordinasyon görevi görüyor. Yani çok bir önem atfetmek gerekmiyor bu noktada. Biz bir yönetimiz, biz bir örgütüz. Bir ekip halinde çalışmalarımızı yönetiyoruz hep birlikte” ifadelerini kullanan Başkan Yılmaz, “Bizde bir devamlılık vardır, Nilüfer’deki CHP örgütünün bir sistematiği, kurumsal yapısı vardır. Geçmiş dönemleri yok sayan bir yapımız yok bizim. Biz hala geçmiş dönem ilçe başkanlarımızla hep birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz, yönetiyoruz bu anlamda ciddi bir birlikteliğimiz söz konusu. Bu birliktelik de bu başarıyı sağlıyor. Biz sadece iki yıllık bir süreçte görev süremiz boyunca bayrağı devraldık ve o bayrağı da en doğru şekilde yönetmeye, yürütmeye çalışıyoruz. Üyelik noktasında bizim istediğimiz gerçekten partimizin kuruluş felsefesini algılamış, hissetmiş, bu doğrultuda çalışmak isteyen arkadaşlarımızla birlikte gerçeklik temeli üzerine bir siyaset üretmek. Bu anlamda da üye sayımızda gözle görülür bir artış söz konusu. Bunun dönemsel de bir etkisi var tabii ki. Mevcut iktidarın baskısı, ekonomik gelişmeler, yerel yönetimlerin Büyükşehir anlamında söylüyorum yanlış politikaları otomatikman bize doğru, muhalefete doğru insanları sevk ediyor. Bu anlamda biz 6.500 seviyesinde almış olduğumuz örgütümüzün sayısı şu anda Nilüfer ilçe bazında değerlendirdiğimizde yaklaşık olarak 7.500 diyebiliriz. Yaklaşık 1.000 kişilik bir artıştan söz etmek mümkün” dedi.

Bursa yanlış yönetiliyor”

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

Bursa’nın sorunları çok açık, net. Bursa, yanlış yönetiliyor. Bursa, ehil ellerde, vizyon sahibi insanlar tarafından yönetilmiyor maalesef. Bursa da bunu hak etmiyor. Bursa, Türkiye’nin 4. büyük kenti, çok kıymetli, değerli, önemli bir kenti. Bu anlamda Bursa’nın daha vizyoner bir yapı ile yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bursa’nın sorunları ne derseniz ulaşımı, metroyu, sağlık, hava kirliliğini, turizmi pek çok konuyu örnek verebiliriz. Bursa, doğru yönetilmiyor pek çok alanda.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. Kentsel dönüşüm diye diye NİLÜFER KATLEDİLDİ.Öyle haksızlıklar olduki bunu ancak ahiret paklar.Mevcut yapılaşma için hazırlanan imar planı ve yönetmelikleri bu ucubelikle ezildi,geçildi.Şehrin göbeğine TOKİ UCUBESİ yaptanlar maalesef Nilüferide mahvettiler.Düşünün 4 katl yapılaşma ve ona göre hesaplanan nüfus yğunluğu,yeişl park alanı,altyapılar 4 yerine 10-12 kata varan yapılaşma ile heder edildi.Trafik yoğunluğu,yeişl alan azlığı giderek azaltıldı.
    Ama bir haksızlık varki buna yolaçanlar o kul haklarını ahşirette zor ödeler.Öndeki parsel kentsel dönüşüme giriyor ve h.12 den birden 25-30 metre yüksekliğe ulaşan kentsel dönüşüm ucubesi arkada kalan yapının güneş,manzara gibi hakların yokettiği için maddi anlamda daireler değer kaybına uğruyor.Ben yaptım oldu diyenelr mahşerde zor hesap vereceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X