Bursa’nın haritası değişiyor mu? Flaş açıklama!

Önceki gün bir meslektaşımız Bursa’nın haritasının değişeceğini, ilin güneyindeki Dağ ilçelerinin 4’ten üçe düşeceğini, Harmancık’ın Kütahya’ya bağlanacağını, Görükle ve Demirtaş’ın yeni ilçe olacağına dönük iddiaları gündeme taşıdı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’nın haritası değişiyor mu? Flaş açıklama!

Önceki gün bir meslektaşımız Bursa’nın haritasının değişeceğini, ilin güneyindeki Dağ ilçelerinin 4’ten üçe düşeceğini, Harmancık’ın Kütahya’ya bağlanacağını, Görükle ve Demirtaş’ın yeni ilçe olacağına dönük iddiaları gündeme taşıdı.

Biz de Harmancıklı olarak o iddiayı okuyunca, bunun birilerinin ütopik düşüncesi olabileceğini ama gerçekleşme olasılığının sıfır olduğunu düşündük ve hiç üzerinde durmadık.

Bir ara nüfus azlığı nedeniyle ilçeyi kapatma girişimi de düşünceden öteye gidememişti. Hatta, iktidar partisi eski bir il başkanının dört ilçeyi birleştirme saçmalığının üzerinde durulmamıştı.

Velev ki, birileri böyle aklından geçirse de, girişimin doğru olmayacağını düşünüyoruz.

O iddialar, sosyal medyada yayılınca Harmancıklılar rahatsız olmuş.

Dün hem Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Ay aradı.

Belediye Başkanı Ataş, “Bizim insanımız Bursa’ya göç ederken, ilçe nüfusunun 4-5 katı insanımız Bursa’da yaşarken, Kütahya’ya bağlanmak da neyin nesi? Nereden çıktı bu saçmalık” diyor.

AK Parti’nin gündeminde asla böyle bir düşünce olmadığını, bunu il başkanları Davut Gürkan’ın da bizzat vurguladığını anlatan Başkan Ataş, “Harmancık’ın Bursa’ya yük olduğu da yazılmış. Harmancık Bursa’ya ne kadar yük olabilir ki? Bizim ilçemizin etrafı, yerin altı krom ve kömür madenleleriyle çevrili. Bırakın Bursa’ya yük olmayı ülke ekonomisine katkı yapıyoruz” dedi.

Harmancıklıların yakın olması nedeniyle alışveriş için Tavşanlı’ya gittiklerini ama Kütahya’ya bağlanmayı asla istemeyeceklerini de belirten Ataş, “Harmancık’ı Kütahya’ya bağlamayı aklından geçirenler acaba benim halkıma sordular mı? Bizi kimse Kütahya’ya bağlayamaz” dedi.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X