İhsan Aydın
İhsan Aydın

Ataş: Kütahya’ya niye bağlanalım?

Köşe Yazısını Dinle

Önceki gün bir meslektaşımız Bursa’nın haritasının değişeceğini, ilin güneyindeki Dağ ilçelerinin 4’ten üçe düşeceğini, Harmancık’ın Kütahya’ya bağlanacağını, Görükle ve Demirtaş’ın yeni ilçe olacağına dönük iddiaları gündeme taşıdı.

Biz de Harmancıklı olarak o iddiayı okuyunca, bunun birilerinin ütopik düşüncesi olabileceğini ama gerçekleşme olasılığının sıfır olduğunu düşündük ve hiç üzerinde durmadık.

Bir ara nüfus azlığı nedeniyle ilçeyi kapatma girişimi de düşünceden öteye gidememişti. Hatta, iktidar partisi eski bir il başkanının dört ilçeyi birleştirme saçmalığının üzerinde durulmamıştı.

Velev ki, birileri böyle aklından geçirse de, girişimin doğru olmayacağını düşünüyoruz.

O iddialar, sosyal medyada yayılınca Harmancıklılar rahatsız olmuş.

Dün hem Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Ay aradı.

Belediye Başkanı Ataş, “Bizim insanımız Bursa’ya göç ederken, ilçe nüfusunun 4-5 katı insanımız Bursa’da yaşarken, Kütahya’ya bağlanmak da neyin nesi? Nereden çıktı bu saçmalık” diyor.

AK Parti’nin gündeminde asla böyle bir düşünce olmadığını, bunu il başkanları Davut Gürkan’ın da bizzat vurguladığını anlatan Başkan Ataş, “Harmancık’ın Bursa’ya yük olduğu da yazılmış. Harmancık Bursa’ya ne kadar yük olabilir ki? Bizim ilçemizin etrafı, yerin altı krom ve kömür madenlelriyle çevrili. Bırakın Bursa’ya yük olmayı ülke ekonomisine katkı yapıyoruz” dedi.

Harmancıklıların yakın olması nedeniyle alışveriş için Tavşanlı’ya gittiklerini ama Kütahya’ya bağlanmayı asla istemeyeceklerini de belirten Ataş, “Harmancık’ı Kütahya’ya bağlamayı aklından geçirenler acaba benim halkıma sordular mı? Bizi kimse Kütahya’ya bağlayamaz” dedi.

AK Parti Harmancık İlçe Başkanı Ay da, “Bu bir algı operasyonu. Ne partimizin ne de ilçemizin gündeminde böyle bir düşünce yok. Muhalefet kendine malzeme çıkarma derdinde. İl başkanımız ile de görüştük. Böyle bir durum asla söz konusu değil. Olması için Bursa’nın haritasının komple değişmesi lazım. Biz Bursa’mızdan memnunuz, başka bir ile bağlanma gibi bir niyetimiz de yok” diyor.

İki başkanın açıklamaları böyle.

Ancak, yıllar evvel ilçe adliyesinin kapatılıp, Tavşanlı’ya bağlanmasının da bu tür iddiaları tetiklediği gerçeği de göz ardı edilmemeli.

Öyle tahmin ediyoruz ki, ütopik düşünce fiiliyata geçse ve referandum yapılsa bile, hiç şüphe yok ki, sandıklardan Bursa’ya bağlılık yüzde 100 çıkar.

Biliyor ve tahmin ediyoruz, çünkü; biz de o yörenin çocuğuyuz.

Memleket Partililer pazarın nabzını ölçtü

Rusya-Ukrayna gerilimi bütün dünyayı etkiledi. Petrolün, altının yükselişi durdurulamıyor. Akaryakıt ürünlerine neredeyse zam olmadığı gün yok. Market, pazar ateş pahası.

Bu ortamı muhalefet de saha siyaseti yaparak değerlendiriyor.

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan ile Nilüfer ilçe Başkanı Ümit Akkuş Konak Mahalle pazarında esnaf ve vatandaşla görüştü.

Pazarcının mazot fiyatlarının artışından yakındığını belirten Aklan, yurttaşın da gelecekten umutsuz olduğunu söylüyor.

Ülkenin üretim ekonomisine geri dönmesi gerektiğine dikkat çeken Aklan, “Buradan iktidara sesleniyoruz. Eğer pazara çıkacak cesaretiniz varsa, bir de siz dinleyin bu insanları. Görelim sizi. Size ne diyecekler acaba” diyor.

Pazarın nabzını tutan Memleket Partililer yükselen ateşi görmeleri için iktidar partisi mensuplarına da böylesi bir çağrıda bulunuyor.

Bursalı Tolga’ya aferin

Tolga Aslan 16 yaşında milli bir sporcu. 8 yıldır eskrim yapıyor. Türkiye ve Avrupa’da fırtına gibi esiyor. Tolga, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından dostumuz Habip Aslan’ın oğlu.

Hocası Barış Övünç’ün desteğiyle milli takıma kadar yükselmiş. Yıldız klasmanda birinci olmuş. Avrupa birinciliğiyle de bunu taçlandırmış. Yıldızlarda bireysel ve takım halinde Türkiye birincisi olmuş.

Önceki gün Sırbistan’da sona eren yarışlarda da Yıldızlar Avrupa 3.’sü olan Tolga Aslan önümüzdeki nisan ayında Dubai’de düzenlenecek dünya şampiyonasında ülkemizi ve kentimizi temsil edecek.

  1. 10. sınıf öğrencisi Tolga Aslan’ın başarısı ailesi kadar hocası Övünç’ü de gururlandırmış. Gençlerimizin başarısı ülkemiz için büyük bir kıvanç kaynağı.

Tolga gibi yeteneklerimizi arayıp, bulup, keşfetmemiz gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X