Bursa’nın hüsran projesinde yeni kriz! Başka bahara mı kaldı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın, BESOB Çataltepe Sanayi Sitesi’nin sonradan kurulan kooperatifinin genel kurulunda yaşananları bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın hüsran projesinde yeni kriz! Başka bahara mı kaldı?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta sonu Bursa’nın yılan hikayesine dönen Kestel’deki BESOB Çataltepe Sanayi Sitesi’nin sonradan kurulan kooperatifinin genel kurulu vardı.

3 bin 500 dolayında iş yerinin planlandığı, 3 bine yakın hissedarın olduğu ama sadece 400 civarı ortağı bulunan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Topu İşyeri Yapı Kooperatifi BESKOOP’un Merinos’taki Genel Kurulu’nu izlemedik fakat katılan dostlardan edindiğimiz bilgiye göre tam bir hayal kırıklığı yaşanmış.

Divan Başkanlığı’nı Yıldırım Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt’un yaptığı Genel Kurul’da Denetim Kurulu defterlere ulaşamadığını belirttiği halde, yönetim mevcut ortakların oylarıyla ibra edilmiş.

Divan her soruda kooperatif başkanına söz verince, oturum uzamış, oylama akşam saat 19.00’dan sonra başlayınca salon büyük ölçüde boşalmış. Bunun da bilinçli yapıldığı ileri sürülüyor.

Bu durumu gören ve geçtiğimiz gün kooperatif başkanlığına adaylığını deklare eden BESOB Başkanı Arif Tak da mevcut yönetime karşı aday olmaktan vazgeçmiş.

Böyle olunca bir avuç ortakla yeni yönetim seçilmiş. Oysa, geride daha yüzlerce hak sahibi var.

Sizin anlayacağınız, BESKOOP’ta işler daha da sarpa saracak gibi.

Dün bu gelişme sonrası arayıp konuştuğumuz Bursa Dokumacılar Odası Başkanı Aydın Çitil, 150 hak sahibinden vekalet alıp, BESKOOP yönetimine karşı dava açmaya hazırlandıklarını ve hazırlığını tamamladıkları ÇATSANDER’in evraklarını da İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini söyledi.

Anlaşılan, hak sahipleri büyük bir umutla girdikleri site için mahkeme kapılarında  hak arayışlarını sürdürecekler.

Çataltepe’de işler daha da çatallaşmış görünüyor. Siyaset ve bürokrasinin bu dev projedeki gelişmeleri seyretmesi üzücü.

Bakalım projenin akıbeti ne olacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
4 adet yorum var

4 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X