Bursa’nın ilkleri bu anı duvarında

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Altıparmak Caddesi girişinde “anı duvarı”na değindi.

Bursa’nın ilkleri bu anı duvarında

Orayı çoğumuz eski SSK Bursa İl Müdürlüğü binası olarak biliyoruz. Kamulaştırılıp yıkıldıktan sonra Stadyum Meydanı olarak projelendirildi. Şimdilerde Altıparmak Caddesi girişindeki bu alan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından anı duvarı olarak yeniden düzenlendi. Beton kütleler kaldırıldı.

Önceki gün yaya olarak dolaşırken buradaki düzenlemeler dikkatimizi çekti.

Sonrasında aynı yerde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın da inceleme yaptığını gördük.

Suyla dans eden o meşhur taşların arkasında Bursa‘nın Türkiye ve dünyadaki ilkleri olarak tarihe geçen eserleri resmedilmiş.

Doğrusu hem göze hem bilgiye hitap edecek duvar yapılmış.

Bursa‘nın ilklerinin tümünü oraya sığdırmak mümkün değil. Sonuna da teknolojiden faydalanarak QR kodu okutulmak suretiyle bu şehrin ilklerinin devamını telefonunuzdan görebiliyorsunuz.

Bizde öyle yaptık.

Ara ara şehirde yaya dolaşmak da gerekiyor. Araçla görme, inceleme fırsatı bulamadığınız çoğu yeri gözlemleyebiliyorsunuz.

Orada duvara paralel yerleştirilen bankamatikler ise bütün o güzelliğe  gölge düşürmüş. Anı duvarının başlangıcına kadar konan ATM makineleri ne yalan söyleyelim oraya yakışmamış.

Eski yerleri sanki daha iyiydi. Bu eleştiriyi Büyükşehir Belediyesi sıkça alacaktır. ATM‘lerin yeri gözden geçirilmeli.

Anı duvarından aşağıya doğru inerken Millet Bahçesi‘nin hemen devamında bizim de gençliğimizde çokça müsabaka izlediğimiz Atatürk Spor Slaonu‘nun komple yıkıldığını gördük.

Anılar burada da gözümüzün önünden aktı geçti.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X