Bursa’nın kritik hastanesinde acil servis neden yok?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yenisi yapılana kadar Ovaakça’ya taşınan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’yle ilgili bir sıkıntıyı köşesine taşıdı…

Bursa’nın kritik hastanesinde acil servis neden yok?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın özel çocuklar için hizmet veren bir hastanesi var, namı Türkiye’ye yayılmış durumda.

Çünkü; spastik engelli çocuğu bulunan aileler bu hastaneye Türkiye’nin dört bir yanından tedavi olmaya geliyorlar. Hatta uzun süre sıra bekleyenler de var.

Bir süre önce Küçükbalıklı’daki binası yeniden yapılmak üzere yıkılan ve geçici olarak Ovaakça’ya taşınan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yenisi yapılana dek burada hizmet verecek.

Dün Ovaakça Santral Mahallesi Muhtarı Yasemin Vatansever aradı.

Geçici olarak eski AMATEM binasına yerleşen  hastanenin acil servisinin bulunmadığını, akşamları bu nedenle hizmet verilmediğini bildirdi.

Durumu Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e de bildirdiğini aktaran Vatansever şöyle konuştu:

“Hastanemiz Ovaakça Santral Mahallesi’ne taşındığından beri acil servisinde yalnızca pansuman ve enjeksiyon hizmeti veriliyor. Daha önceden acil pratisyen hekim de vardı.  Hastane yönetimi fiziki yetersizliği bahane ediyor, ancak hastanenin acil servis için fiziki olanakları yeterlidir.”

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir inceleme yapmasını da talep eden Muhtar Vatansever, “Bu hastanede mevcutta 4 acil pratisyen hekim kayıtlı görünüyor. Bize en yakın acil pratisyen hekim olan yer ise DOSAB’taki Çekirge Devlet Hastanesi’nin Ek Hizmet Binası. Burada acil hekim hizmeti verilmesi durumunda DOSAB’ın acil iş yükü de azalacaktır” diyor.

Muhtar ayrıca, mahallesinin İstanbul Yolu ve Çevre Yolu’na çıkış üzerinde bulunduğunu hatırlatıp, burada 112 Acil Ambulans Noktası’nın kurulmasının da faydalı olacağını vurguluyor.

Muhtar, mahalleli ile kamu kurum ve kuruluşları arasında hizmetlerin aksamaması ve hızlı gelmesi adına köprü görevi üstlenmiş.

Çevreden ve hastalardan gelen talepler doğrultusunda isteğini Bursa’ya ve Ankara’ya iletmiş.

Gerisi, sağlık yöneticilerinin vereceği karara kalmış.

Talep incelenip uygun görülmesi halinde eskiden var olan acil sağlık hizmeti geçici binada da sunulmaya devam edecektir.

Bir kez de biz buradan ilgililerine aktarmış olalım.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X