Bursa’nın markası 11 yıl önce nasıl kuruldu?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın sembollerinden olan BUDO’nun kuruluş hikayesini o dönemin BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un anlatımıyla köşesine taşıdı…

Bursa’nın markası 11 yıl önce nasıl kuruldu?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

11 yıl önce… Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yoluyla İstanbul’a yolcu taşıdığı BUDO seferlerine 23 Ocak 2013’te başladı.

O süreci BURULAŞ Genel Müdürü olarak süreci yöneten Levent Fidansoy, hem yaşananları, hem BUDO’nun kurulmasına nasıl karar verildiğini anlattı:

“Önceleri yolcu gemileri çalışıyordu. İDO kurulunca deniz otobüsleri geldi, ama özelleştirme sonrası İDO uçak firmalarının ‘erken alana ucuz, son anda alana pahalı’ bilet uygulamasına geçti. Bu da kısa güzergahta anlık kararlarla yolculuk yapanların tepkisine yol açtı.”

Kararı anımsattı:

“İDO’yla görüşmelerimiz sonuç vermeyince Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Recep Altepe’ye anlattım. Kendi filomuzu kurmaya karar verdik. İlk gemiyi Norveç’ten aldık, ikinci gemiyi Çanakkale’den kiraladık.”

Şunu da ekledi:

“Dünyada bu kadar kısa sürede sefere başlayan başka firma yok.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X