Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’nın Mudanya ilçesinde otel krizi! Başkan Dalgıç isyan etti: ’31 milyon alacaklıyız’

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Montania Otel’e ilişkin yıllar önce yapılan kira sözleşmesini sert sözlerle eleştirdi. Dalgıç, düşük kira bedeli nedeniyle belediyenin yaklaşık 31 milyon lira alacaklı olduğunu açıkladı.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Montania Otel'e ilişkin yıllar önce

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Montania Otel’e ilişkin tartışmalı kira sözleşmesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Montania Otel’in iki ayrı yapıdan oluştuğunu belirten Dalgıç, belediyeye ait olan kara tarafındaki bina için geçmişte yapılan sözleşmenin ciddi sorunlar barındırdığını söyleyerek, “30 yıl evvel yapılmış bir yap-işlet-devret anlaşması var ama çok kötü bir anlaşma. Şartları çok zayıf ve zaman içinde manipüle edilmiş. 2025 yılında aylık kira bedeli sadece 35 bin liraydı. Bugün Mudanya’da bir daire bu fiyata kiralanabilir ama 4 bin metrekarelik bir otel binası bu bedelle kullanılıyor. Şu anda mahkeme süreci devam ettiği için tahsilat yapamıyoruz ancak yaklaşık 31 milyon lira alacaklıyız. Bu durum ciddi bir kamu zararıdır” dedi.

deniz dalgic

“PROJEYE AYKIRILIKLAR VAR, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIK”

Sözleşme kapsamındaki yapının projeye uygun inşa edilmediğini de vurgulayan Başkan Dalgıç, fazla inşaat alanları oluşturulduğunu belirterek, “Projeye büyük aykırılıklar var. Bununla ilgili de dava açtık. Hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz. Kamunun mülkleri bu kadar uzun süreli ve düşük bedellerle kiralanmamalı. Enflasyon karşısında kamu ciddi kayıplar yaşıyor. Bu herkes için ders olmalı” dedi.

 


Avatar Seç KAPAT
Gayrimenkul ve yatırım uzmanı Harun Tavlı, konut piyasasının önündeki en
Sıradaki Haber Bursa’da evini satacak herkesi ilgilendiriyor: 500 bin liralık eve milyonluk vergi krizi!