Bursa’nın Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm nereden başlayacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın deprem ve dönüşümle ilgili sözleri Bursa’da ses getirdi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Aydın’ın dikkat çeken sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm nereden başlayacak?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cuma günü… Seçimin 54, mazbatanın 50. gününde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın medyanın karşısına çıktı.

Aslında…

50 günlük yeni bir belediye başkanının söyleyecek fazla sözü olmaz. Çünkü, bu süre, kurumu ve yapıyı tanımakla geçer.

Hele…

Bu dönem ortaya çıkan, değişimin yansıması kutlama ziyaretleri yoğunluğuyla geçen ilk 50 günde anlatacaklarının olması hiç de kolay değil.

Ne var ki…

Erkan Aydın 3 dönem CHP Bursa Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmış deneyimli bir siyasetçi. Üçüncü kez Osmangazi Adayı olduğu için de 10 yıldır Osmangazi’yi izleme ve buna dayalı olarak eksiklerini-beklentilerini bilebilme avantajına sahip.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in de katıldıkları ilk basın toplantısına bu özellikleri yansıdı.

Başlangıcı…

Çalışan çocuklu anne-babaların en önemli sıkıntısı kreş, 3-4 kap yemeğin 80 liraya yenilebileceği Halk Lokantası, gençlerin kahveyi 20 liraya içebileceği Genç Kafe, kız öğrenci yurdu, mahalleye spor kültürü yaşatacak spor tesisi gibi insana dokunacak projelerle yapması da bu deneyimin yansıması.

Dahası…

Okulların tatile girmesine az kala, öğrencilerin aktivitesiz ve eğitimsiz kalmamalarını amaçlayan Gezici Kütüphane’yi önemsedik.

Yanı sıra…

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sorumluluğunu üstlendiği kentin en kritik sorunu için de gerçekçi planı olduğunu gösterdi.

Özellikle de…

Osmangazi’nin ova topraklarında kent kanseri gibi hızla yayılan kaçak yapı mücadelesiyle, aynı toprakların altından geçen deprem fayının ne kadar yıkıcı olduğunu ortaya koyduğu açıklamaları çok önemli.

Tespiti şu:

“Osmangazi ova topraklarının alüvyon sahası olması nedeniyle gri toprak. Dönüşüm buradan başlamalı, ama yolun üstündeki eski mahaller de yüksek katlı yapılaşmayla deprem tehlikesi yaşıyor.”

Hedefi de şu:

“Osmangazi’nin her yerini dönüşüme sokmak zorundayız.”

 

Erkan Aydın: Sokak hayvanlarına etkin kısırlaştırma

Gündemde… Sokak hayvanlarıyla ilgili yasal düzenleme hazırlığı var. Bu da tepkilere yol açıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, milletvekilliği döneminde hazırlanan yasayı anımsatıp, “Hiçbir vatandaşımızın başıboş hayvan saldırısıyla yaşamını kaybetmesini istemiyoruz” dedi ve ekledi:

“Kısırlaştırma, sahiplendirme, bunların olmadığı yerde hayvan barınakları çaresi.”

Formülü şu:

“Etkin kısırlaştırmayla sokak hayvanları sayısı azalır. Biz de Veteriner Müdürlüğü’nü yeniden kuruyoruz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X