Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’nın şifa kaynağı ürününde hasat müjdesi

Türkiye böğürtlen üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Bursa’nın Kestel ilçesinde hasat başladı.

Orman meyvelerinden olan, zengin mineral ve vitamin içeriklerinin yanı sıra zengin bir antioksidan kaynağı olarak da dikkati çeken böğürtlen en çok Kestel’in Gözede Mahallesi’nde üretiliyor. Dağın eteklerine kurulan bahçelerde yetiştirilen böğürtlenlerin önemli bölümü soğuk hava depolarına götürülüp donduruluyor ve yıl içinde pastacılık ve dondurma sektöründe kullanılıyor, bir kısmıyla da reçel yapılıyor.

bursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi b553bac0ffe3

Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç, “Türkiye’yi dünyayı gezin böyle bir böğürtlen nerede bulursunuz? Türkiye’nin böğürtlende ana merkez üssü Bursa’dır ve Bursa’nın da Gözede’dir. Kalite bakımından en iyisi bu bölgede yetişiyor” dedi.

bursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi aee40dc3e0b6

Kılıç, böylesine kaliteli olan bir meyvenin üreticilerinin tüccarın insafına kaldığını vurgulayarak, peşin ve vadeli olacak şekilde kilosunun 110-130 lira olduğunu anlattı. Nisandaki zirai don ve yaz sıcakları nedeniyle geçen yıl ulaşılan 3 bin tonun üzerindeki üretimin 2 bin tona gerilediğini dile getiren Kılıç, “Kaliteyi yakalamışsınız ama fiyat beklendiği gibi değil. Dondurma sanayisinden pasta sanayisine kadar gıda sektöründe geniş alanda kullanılıyor. Avrupa çiftçisi ile yarışır hale geldik ama maliyet konusunda bizden çok iyiler. Türkiye’de 4-5 bin ton böğürtlen üretiliyor ama tüketimi 10 bin tonun üzerinde. Yani böğürtleni de ithal ediyoruz.”

bursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi a57accf3b010

Şifa kaynağı böğürtlen

Zengin mineral ve vitamin içeriklerinin yanı sıra zengin bir antioksidan kaynağı olarak da dikkati çeken böğürtlen, özellikle antosiyaninler ve fenolik maddeler bakımından zengin olması dolayısıyla birçok rahatsızlığı önleyici etkisi bulunuyor.

bursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi 5a03cd7f2cccbursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi db7d37b9a3ecbursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi 2a90406c3502bursanin sifa kaynagi urununde hasat basladi b8a51ac39836

Türkiye böğürtlen üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Bursa’nın Kestel ilçesinde hasat

Avatar Seç KAPAT
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Büyükorhan programı sırasında
Sıradaki Haber Bursa’da vatandaşın talebine Başkanvekili Biba’dan jet yanıt