‘Bursa’nın sorunları bilimle çözülür’ 

Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret etti.

‘Bursa’nın sorunları bilimle çözülür’ 

Bursa’nın sorunlarının bilimle çözüleceğini kaydeden Bozbey, “Üniversitelerdeki bilimsel çalışmaları ortaklaşa yürütmek arzusundayız” dedi. 

Kentin sorunlarının çözümü noktasında BTÜ’ye işbirliği çağrısında bulunan Bozbey, “Üniversitemizin mutlaka kentle ilgili çalışmaları var. Özellikle teknik üniversite olmasından dolayı, kentimizin teknik sorunları konusunda üniversitemizle birlikte çalışma arzusundayız.

Çünkü imar ve ulaşım başta olmak üzere kentte birçok önemli sorun var. Bu sorunların, bilimsel veriler eşliğinde en aza ineceğine ya da ortadan kalkacağına inanıyorum. Amacımız mutlu, huzurlu, güvenli bir kentte hep birlikte yaşamak” diye konuştu.

“BİLİM KUŞUN KANADINDA SEVDA GİBİ”… 

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, “Bilim de aslında kuşun kanadında sevda gibidir. Milletlerin bunu uçurmaması lazım. Uçurduğu zaman çamura batıyoruz. Zamanında bu kuş buralardaymış. Özgürlük, adalet ve bilim üzerindeymiş. Sonra uçunca sıkıntıya girmişiz.

Biz bir şekilde ekosistemimizi, bahçemizi, gülümüzü, çiçeğimizi o şekilde ayarlamalıyız ki, bu kuş yine buraya konsun. Bilim de fantezi yapılacak bir lüksümüz yok. Eğer üniversitede yapılan çalışma kente katkı sağlamıyorsa bunun sorgulanması lazım” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X