Bursa’nın tarihi köyüne özel proje! Buraya yeni bir kent kuruluyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Uludağ yamaçlarındaki bir köye yapılacak yeni kentin detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın tarihi köyüne özel proje! Buraya yeni bir kent kuruluyor…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Eskiden… Bursa’dan İnegöl’e ve Ankara’ya ulaşım Kestel’in güneyinden geçen yolla sağlanırdı.

Bu yol…

Elbette bugünkünün yanında dardı, ama doğanın etkileyici güzelliği içinde kıvrıla kıvrıla akıp giderdi.

İşte…

O yolun üzerinde Kozluören, ya da eski adıyla Kozlu Viran köyü var. Uludağ yamacındaki köy ilk Osmanlı köyleri arasında olması yanında, Bizans dönemine ait antik kalıntılarına da rastlanıyor.

Dahası…

Kozluören Köyü’nde son yıllarda dizilere görselliği yansıyan asırlık meşe ağacı var. Yalnız Ağaç olarak ünlenen bu ağacın, Bursa Erkek Lisesi’nde öğretmen olduğu yıllarda Reşat Nuri Gültekin’e ilham kaynağı olduğu ve dizisi de çekilen Yaprak Dökümü romanının bu ağaçtan doğduğu biliniyor.

Bugünlerde…

Antik kalıntılar üzerinde, sırtını Uludağ’a yaslayan Kozluören için Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır çok özel proje hazırladı.

Bir anlamda…

Kentin doğusunda, tarihin içinde ve yeşilin gölgesinde yeni bir yaşam ortamı olarak çevresinin kaderini değiştirecek bir çalışmaya başladı.

Bunu da…

Sohbetimiz sırasında Başkan Tanır şöyle dile getirdi:

“Kestel yıllar önce tarım beldesiydi. Sanayi ile birlikte büyüdü. Halen de hızlı göç almaya devam ediyor. İşte bu bölgeye, sanayicimizin yerleşip yaşamını sürdüreceği bir proje hazırladık.”

Projeyi şöyle açıkladı:

“Bursa’nın doğusunun kaderini de değiştirecek bu modern proje 330 konutluk villa kent olarak düşünüldü. Üstelik içinde her türlü sosyal alanlar bulunacak, yaşayanlar ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.”

Dinlerken…

“Kazancı bölgesi gibi mi?” diye sorunca Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır şu cevabı verdi:

“Kozluören’de üst düzey konutlardan oluşan villa kent projesi yapıyoruz. Sürekli yaşam olacağı için, Kazancı bölgesindeki yazlık yapılardan üstün proje olacak.”

Şunu da ekledi:

“Kozluören’in sembolü Yalnız Ağaç da bu projenin içinde kalacak.”

Kestel nüfus artışında Bursa’da üçüncü ilçe

Sohbette… 1970’li yıllarda çilek diyarı olan, 1980’lerde sanayi kenti yolunda adımlar atan, Göçmen Konutları ile yüksek yapıları tanıyan Kestel izlenimlerimizi anlattık.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da, yürüttüğü çabalara dikkat çekti:

“Nüfus artışında Mudanya ve Nilüfer’den sonra üçüncü sıradayız. Bursa’nın alışveriş merkezi markalarını Kestel’e davet ettim. Yakında 4 yıldızlı bir otelimiz olacak.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
19 adet yorum var

19 adet yorum var

  1. Doğa harikası yerleri beton yığınına çeviriyorsunuz çok birşey yapmak istiyorsanız Cumalıkızık tarzında birşey yapmaya çalışın bu kadar güzel bir yere villa dikmek ne demek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X