Bursa‘nın yeni Kültürpark‘ı! Tıklım tıklım

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde Hüdavendigar Kent Parkı’nın Bursa’nın yeni Kültürpark’ı olduğunu paylaştı.

Bursa‘nın yeni Kültürpark‘ı! Tıklım tıklım

Bursa‘nın tam ortasında, DSİ‘inin taşkın önleme sahasında olsa da Mihraplı‘daki Hüdavendigar Kent Parkı‘nı akşamları bir ziyaret edin. Gördüğünüz manzaradan ve yoğunluktan etkilenmemek mümkün değil.

İyi ki, o atıl alan bu kente soluklanacak, çoluk çocuk gidip, ailecek vakit geçirilebilecek bir parka dönüştürülmüş.

İçerisi tıklım tıklım dolu. Ticari mekanlarda boş yer yok.

Yeşil alanların hemen her yerinde evinden termos ile çayını, yiyeceklerini getiren hemşerilerimiz yanlarında taşıdıkları kamp sandalyeleriyle serinliğin tadını çıkarıyorlar. Bisiklet ve elektrikli bisikletler vızır vızır dolaşıyor. İçeride mangal ve tüp yakmak yasak. Nilüfer Çayı‘nın etrafında oturacak boş yer bulmak zor.

Araçları park edecek alan bulmanız da kolay değil. Osmangazi ve Nilüfer‘in sınırlarını belirleyen Nilüfer Çayı‘nın her iki yanını bu 2 ilçenin sakinleri paylaşıyor.

Çay üzerindeki yaya köprüleri ışık cümbüşüyle, göze hoş gelecek tasarımlara bürünüyor. Buna Bursa‘nın bölgedeki yeni, modern silüeti de eklenince fotoğraf sanatçılarına bulamayacakları kareler sunuyor. Hele, bölgenin akşamları Nilüfer Çayı üzerine yansıyan görüntüsü de karelere eklenince doyumsuz fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Hüdavendigar, adeta Bursa‘nın yeni Kültürpark‘ı olmuş. Bize göre de eskiden hepimizin tercih ettiği, bugünlerde Suriyeli misafirlerimizin daha çok kullandığı Kültürpark‘ın yerine geçen bir dinlenme merkezine dönüşmüş.

Fakat, içerideki ticari alan hacminin artık frenlenmesi gerekiyor. Eğer durdurulamazsa, Kültürpark gibi yapı yoğunluğundan ticari üniteler dışında oturacak, yürünecek yer kalmaz.

Bu kadar işletmenin üstüne yenileri eklenmemeli.

Şunu da vurgulamak isteriz.

Büyükşehir Belediyesi parkın bakımını iyi yapıyor. Ağaçları ve yeşil alanları canlı tutabilmek, parkı hemen her gün pırıl pırıl korumak da büyük bir emek istiyor.

Bakımı üstlenen Tarım ve Peyzaj AŞ‘nin Hüdavendigar Kent Parkı‘nın en çok tercih edilen parklar arasında olmasında büyük çabası var.

Bölgedeki araç ve insan sirkülasyonunu da artıran, ticari aktiviteyi hızlandıran parkın kente kazandırılmasında ve onun her daim bakımlı, düzgün halde hemşerilerimizin hizmetine sunulmasında emeği olanları kutluyoruz.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X