Bursa’nın yeni planı için start verildi

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ağırladığı ziyaretteki önemli sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın yeni planı için start verildi

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın dün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde öğrendik. Başkan Bozbey, Bursa’nın kent anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmasını başlattıklarını söyledi.

Bakan Çağlar ile görüşmede bilgi veren Bozbey şöyle konuştu:

“100 binlik planın altlıkları hazırlanmaya başlandı. Yeni planı katılımcılık esaslarına göre hayata geçireceğiz. Bursa’yı hep beraber korumak zorundayız. Bursa lineer biçimde gelişiyor. Sıkıntı burada. İşçi kesimi kentin doğusunda, fabrikalar batıda. Demiryolu olmadığı için kent içindeki çevre yolu da tıkanıyor. Bursa’ya banliyo treni de yapılmalı” dedi.

Bozbey, Atatürk Spor Salonu projesinin seyirci kapasitesini 5 bine çıkaracak şekilde revize etmeye başladıklarını, Kayapa’daki Batı Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisi’nin ise yeni yer arayışının sürdüğünü aktardı. Bozbey, bu konuda aynı hocalarla çalıştıklarını, onların da yer seçimi konusunda daha evvel burayı uygun görmediklerine dair o günkü Büyükşehir yönetimine raporla ilettiklerini ileri sürdü.

Bakan Çağlar da göreve başlayan Bozbey’e, “Hayırlı uğurlu olsun, geç oldu güzel oldu. Desteğimizi ve sevgimizi göstermek için buradayız. Sana dinlenme fırsatı verildi, şimdi çalışma fırsatı doğdu ve göreve hızlı başladın. Bursa’yı çok iyi tanıyorsun. Bursa’yla özdeşleşmiş birisin. Başarılı olacağına inanıyorum. Bir Bursalı olarak sevindim” dedi.

Çağlar şöyle devam etti:

Siyaset yaptığımız zamanda da dışında kaldığımız zamanda da parti gözetmedim. Senin de en büyük özelliğin bu. Seçim sırasında parti vardır, seçim bitince tarafsızlık vardır. Bu Bursamız için şanstır. Güzel bir sloganın var. ‘Gülümseyen Bursa’ diye. İnsanların gülmesi çok güzel. Bu seninle başladı yıllar önce. Bunun devam edeceğine inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin, ayağınıza taş değmesin.”

Başkanı Mustafa Bozbey de, ziyaretten duyduğumu memnuniyeti dile getirdi.

Bozbey sözlerini, “Siyaseten seçilsek de toplumun tümünü birleştirmemiz ve hepsine adil, eşit hizmet götürmekle mükellefiz. Nilüfer’de hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet ürettik. Bursa’da da nasip olursa hiç kimseyi yine ötekileştirmeden en iyi hizmeti sunmak ve çocuklarla başlayıp herkesi gülümsetmek en büyük hedefimiz. Bu amaçla halkımız bize oy ve destek verdi. Sizler de destek verip sahip çıktınız. İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getirip, Bursa’nın sorunlarını en aza indirecek bir dönem geçirmek istiyoruz. Bunun için de projelerimiz hazır. Sizlerin de önerileriyle bunu başaracağız ve Bursa gülümseyecek” diye tamamladı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X