İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bozbey Çevre Düzeni çalışmasını başlatmış

Köşe Yazısını Dinle

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın dün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde öğrendik. Başkan Bozbey, Bursa’nın kent anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmasını başlattıklarını söyledi.

Bakan Çağlar ile görüşmede bilgi veren Bozbey şöyle konuştu:

“100 binlik planın altlıkları hazırlanmaya başlandı. Yeni planı katılımcılık esaslarına göre hayata geçireceğiz. Bursa’yı hep beraber korumak zorundayız. Bursa lineer biçimde gelişiyor. Sıkıntı burada. İşçi kesimi kentin doğusunda, fabrikalar batıda. Demiryolu olmadığı için kent içindeki çevre yolu da tıkanıyor. Bursa’ya banliyo treni de yapılmalı” dedi.

Bozbey, Atatürk Spor Salonu projesinin seyirci kapasitesini 5 bine çıkaracak şekilde revize etmeye başladıklarını, Kayapa’daki Batı Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisi’nin ise yeni yer arayışının sürdüğünü aktardı. Bozbey, bu konuda aynı hocalarla çalıştıklarını, onların da yer seçimi konusunda daha evvel burayı uygun görmediklerine dair o günkü Büyükşehir yönetimine raporla ilettiklerini ileri sürdü.

Bakan Çağlar da göreve başlayan Bozbey’e, “Hayırlı uğurlu olsun, geç oldu güzel oldu. Desteğimizi ve sevgimizi göstermek için buradayız. Sana dinlenme fırsatı verildi, şimdi çalışma fırsatı doğdu ve göreve hızlı başladın. Bursa’yı çok iyi tanıyorsun. Bursa’yla özdeşleşmiş birisin. Başarılı olacağına inanıyorum. Bir Bursalı olarak sevindim” dedi.

Çağlar şöyle devam etti:

Siyaset yaptığımız zamanda da dışında kaldığımız zamanda da parti gözetmedim. Senin de en büyük özelliğin bu. Seçim sırasında parti vardır, seçim bitince tarafsızlık vardır. Bu Bursamız için şanstır. Güzel bir sloganın var. ‘Gülümseyen Bursa’ diye. İnsanların gülmesi çok güzel. Bu seninle başladı yıllar önce. Bunun devam edeceğine inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin, ayağınıza taş değmesin.”

Başkanı Mustafa Bozbey de, ziyaretten duyduğumu memnuniyeti dile getirdi.

Bozbey sözlerini, “Siyaseten seçilsek de toplumun tümünü birleştirmemiz ve hepsine adil, eşit hizmet götürmekle mükellefiz. Nilüfer’de hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet ürettik. Bursa’da da nasip olursa hiç kimseyi yine ötekileştirmeden en iyi hizmeti sunmak ve çocuklarla başlayıp herkesi gülümsetmek en büyük hedefimiz. Bu amaçla halkımız bize oy ve destek verdi. Sizler de destek verip sahip çıktınız. İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getirip, Bursa’nın sorunlarını en aza indirecek bir dönem geçirmek istiyoruz. Bunun için de projelerimiz hazır. Sizlerin de önerileriyle bunu başaracağız ve Bursa gülümseyecek” diye tamamladı.

 

Yılmaz ve Aydın’a destek sözü verdi

Dün gün boyu Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın Bursa’da 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve başlayan ilçe belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerine de katıldık.

Büyükşehir sonrası ilk durak Yıldırım Belediyesi oldu. Belediye binası önünde Başkan Yılmaz tarafından karşılanan Çağlar, Başkan’ın 5 yılda tecrübe edindiğini ve dolu dolu bir beş yıl geçirdiğini söyledi. Çağlar, Oktay Yılmaz’ın yeni dönemde de başarılı olacağına inandığını söyledi. Başkan Yılmaz da, Bakan Çağlar’ı, Yıldırım’dan çıkmış değerler arasında tanıttıklarını belirtti. Yılmaz, ilçenin imar ve mülkiyet sorunlarının yüzde 30’unu çözdüklerini, kentsel dönüşüm, yeşil alan, uyumayan kütüphaneler vb. gibi ses getirici projeler yaşama geçirdiklerini de söyledi. Çağlar’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını da kaydeden Yılmaz, başarıyla yürüttükleri kentsel dönüşümleri hatırlattı, artık insanların kentsel dönüşümler için, ‘bize ne zaman sıra gelecek’ diye sitem ettiklerini de anlattı.

Çağlar, Yıldırım’ın ardından Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Aydın’ın da başarılı olacağına inandığını ve her zaman da kendisine desteğe hazır olduğunu vurguladı.

“Buraya belediye başkanına değil, kendi kardeşime ziyarete gelir gibi geldik” diyen Çağlar, Aydın’dan ilk etapta hayata geçecek projeler hakkında bilgi aldı.

Başkan Aydın ise hayırsever katkılarıyla hemen 5-6 kreş ile bir kız yurdu yapacaklarını, bunlar için belediye bütçesinden kaynak çıkmayacağını, Altıparmak-Çarşamba kentsel dönüşümleri için Akademik Odalar ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edeceklerini, Hisar, Tophane, Tahtakale bölgesini turizme kazandıracak projeler geliştiriceklerini söyledi.

Aydın, meydan projesini de tamamlayacaklarını, 1 milyar liralık borcun da 3 milyar liralık bütçenin yanında ödenebilecek düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

 

Nilüfer ve Mudanya’yı da es geçmedi

Bakan Çağlar ve Olay Medya yöneticileri Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’a da uğradı. İki ilçe belediyesinin da mali sorunlar yaşadığını biliyoruz. Nilüfer’de Özdemir, ilçenin kentsel dönüşüm kaynaklı imar sorunları da bulunduğunu, ortak akılla bunları çözmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç da 217 milyon lira borçla devraldıkları Mudanya’da 59 belediye parselini satışa çıkardıklarını, yeni hizmet binasını da eskisini yıkarak aynı yere yapacaklarını açıkladı. Başkan Dalgıç, müze olarak planlanan Taş Mektebi de otel veya başka bir konseptle değerlendireceklerini aktardı.

Bakan Çağlar hem Özdemir hem de Dalgıç’a görevlerinde başarı diledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X