Bursa’nın yerel seçim öncesi Türkiye’de popüler olan ilçesi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın yerel seçim öncesi Türkiye’nin gündemine oturan ilçesini köşesine taşıdı…

Bursa’nın yerel seçim öncesi Türkiye’de popüler olan ilçesi!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Terörün acısı içimizi burkuyor ama Türkiye bir yandan da yerel seçime hazırlanıyor. Partiler kazanabilecek adayları belirlemek için adeta kılı kırk yarıyor. Bu yüzden de belediye başkan adaylarının açıklanması uzuyor.

Geçenlerde AK Parti ile MHP‘nin Cumhur İttifakı çerçevesinde yerel seçimde hangi şehirlerde işbirliğine gidecekleri, hangi yerleşimlerde ortak aday çıkaracakları netleşti.

Öncesinde, Bursa‘nın güneyindeki en küçük ilçesi olan 6 bin nüfuslu Harmancık‘ın Adana‘yı AK Parti‘ye bırakmak için MHP‘ye verildiği duyuruldu. MHP bunu emrivaki kabul etti, reddetti, yerine Mustafakemalpaşa‘yı aldı. İttifak görüşmelerinde Adana‘nın AK Parti‘ye bırakıldığı açıklandı. MHP Harmancık ilçesi teklifiyle Adana‘dan vazgeçti ama bunu yerine Mustafakemalpaşa‘yı aldı. Bakalım ilin en küçük ilçesi, Adana ve Mustafakemalpaşa‘yı 31 Mart seçimlerinde de Cumhur İttifakı‘na kazandırabilecek mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi CHP‘nin elinde. Mustafakemalpaşa ise AK Partili belediye. MHP‘nin adayı ile burası Cumhur İttifakı‘nca yeniden elde tutulmak istenecektir.

Adana‘ya karşı ittifakın diğer ortağına teklif edilen Harmancık bu sayede ülke gündeminde de popüler oldu. MHP istemeyince de burada yeniden AK Partili adayın desteklenmesinde uzlaşıldı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X