İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bölücü terör yine yuvaları kavurdu

Köşe Yazısını Dinle

Sınırlarımızın ötesinde bu ülkenin bekası ve bütünlüğü için mücadele eden 12 kahramanımız önceki gece şehit düştü.

Karlı ve sisli havayı fırsat bilen bölücüler Irak‘ın kuzeyindeki üs bölgemize sızmak isterken Mehmetçiğimizin pençesini karşılarında buldular. TSK‘nın hava harekatlarıyla da bölgede ağır kayıp verdiler.

Türkiye40 yıldan fazladır bölücü terörle mücadele ediyor. Bu uğurda binlerce şehit verdi. Tasmaları sınırların ötesinde olan hainler, ülkemizin Güneydoğu‘sunda toprak koparma hayaliyle bugüne dek yüzlerce ocağa ateş düşürdüler. Bölünmez bütünlüğümüz için canını seve seve feda eden kahramanlarımız sayesinde o emellerine ulaşmadılar, asla ulaşamayacaklar da.

Türkiye‘nin bölücülerle mücadelesi sürerken TBMM‘de bu ülkeyi yönetmeye alternatif olduğunu ileri süren ana muhalefet partisinin tavrı da düşündürücüydü.

Parlamentoda 4 siyasi parti gurubunun ortaklaşa imzaladığı bölücü terörü lanetleme ve kınama bildirisine imza dahi atamadı. Yerel seçimler için TBMM‘de bölücü terörün uzantısı bir parti ile işbirliği beklentisinde olan ana muhalefet partisinin bu tavrı, en az 12 şehidimizi yitirmenin verdiği acı kadar yurttaşı üzdü. TBMM‘de bölücülerin uzantısı bir parti ile aynı çizgide görüntü vermek ana muhalefet partisinin puan hanesine artı yazmayacağını düşünüyoruz.

Türkiye‘yi bölüp parçalamak isteyen bir partinin hapisteki eski liderine kongrede selam göndererek koltuğa oturan ana muhalefetin yeni liderinin bu tavrı elbette Türk halkı tarafından da ibretle izleniyor.

Terörist saldırılarda dahi ülkesinin hükümetini desteklemekten imtina edenlerin bu tutumlarının halk tarafında not edildiğini düşünüyoruz.

Türkiye‘nin üniter yapısıyla sorunlu bölücü bir siyasi hareketin yerel seçimde desteğini alabilmek için TBMM‘deki müşterek kaleme alınmış bildiriye imza atmaktan kaçınmanın elbette sandıkta bir yansıması olacaktır.

Türkiye‘nin bölgesinde etkili, sözü dinlenen bir güce dönüşmesinden rahatsız olanların her türlü silahla donattığı bölücü örgüt bugün yurtiçinde eylem yapamaz hale getirildi. Ülkemizin kendi geliştirdiği teknolojik araç gereçle düşmana ve bölücülere karşı başımız daha bir dik ve güçlüyüz. Bu yüzden, sınır ötesinde sözde ses getiren saldırılarla moral bozmaya, yurttaşlarımızı endişeye sevk etmeye çabalıyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar.

TSK‘nın pençesini önceki gece olduğu gibi hep üzerlerinde bulacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti‘ni bölmeye, parçalamaya güçleri yetmeyecek.

Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen kahramanlarımıza rahmet diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun. Mehmetçik, arkadaşlarının kanını yerde bırakmadı, bırakmayacaktır.

Büyük ideallerle yola çıkan STK 

Hafta sonu Bursa merkezli kurulan Çevre ve Sıfır Atık Derneği (ÇEVSAD)‘ın 1. Olağan Kongresi Ördekli Kültür Merkezi‘nde yapıldı.

Kurucu yönetiminde yer aldığımız ÇEVSAD günümüzün öne çıkan değerlerinden olan çevre, atık azaltma ve bilinçlendirmeye dönük büyük ideallerle yola çıktı ve emin adımlarla ilerliyor.

Geri Dönüşümcüler Odası ve BİLDEF‘ten tanıdığımız Mustafa Dursun başkanlığında da yeni yönetimiyle yeni hedefler belirledi.

Çevrenin kirlenmeden korunması, atıkların geri kazanımıyla ekonomiye katılması ve toplumun başta kadın ve çocuklar olmak üzere bu alanda bilinçlendirilmesi önemsenecek idealler.

ÇEVSAD‘ın bunu başaracağını, Bursa‘dan yola çıkarak Türkiye‘de de ses getiren etkinlik ve projeler geliştireceğine inanıyoruz.

Bu amaçla yerel yönetimler, kamu kurumları ve merkezi hükümetle işbirliği hedeflerinin olduğunu da biliyoruz.

Birleşmiş Milletler‘in de öne çıkan değerlerinden olan çevre ve sıfır atık için Bursa‘da bir avuç insanla başlatılan bu hareketi takdir ediyoruz. Temennimiz, bunun şehrimiz ve ülkemizde kar topu misali büyümesi.

Harmancık 31 Mart’ta Adana’yı AK Parti’ye kazandırabilir mi?

Terörün acısı içimizi burkuyor ama Türkiye bir yandan da yerel seçime hazırlanıyor. Partiler kazanabilecek adayları belirlemek için adeta kılı kırk yarıyor. Bu yüzden de belediye başkan adaylarının açıklanması uzuyor.

Geçenlerde AK Parti ile MHP‘nin Cumhur İttifakı çerçevesinde yerel seçimde hangi şehirlerde işbirliğine gidecekleri, hangi yerleşimlerde ortak aday çıkaracakları netleşti.

Öncesinde, Bursa‘nın güneyindeki en küçük ilçesi olan 6 bin nüfuslu Harmancık‘ın Adana‘yı AK Parti‘ye bırakmak için MHP‘ye verildiği duyuruldu. MHP bunu emrivaki kabul etti, reddetti, yerine Mustafakemalpaşa‘yı aldı. İttifak görüşmelerinde Adana‘nın AK Parti‘ye bırakıldığı açıklandı. MHP Harmancık ilçesi teklifiyle Adana‘dan vazgeçti ama bunu yerine Mustafakemalpaşa‘yı aldı. Bakalım ilin en küçük ilçesi, Adana ve Mustafakemalpaşa‘yı 31 Mart seçimlerinde de Cumhur İttifakı‘na kazandırabilecek mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi CHP‘nin elinde. Mustafakemalpaşa ise AK Partili belediye. MHP‘nin adayı ile burası Cumhur İttifakı‘nca yeniden elde tutulmak istenecektir.

Adana‘ya karşı ittifakın diğer ortağına teklif edilen Harmancık bu sayede ülke gündeminde de popüler oldu. MHP istemeyince de burada yeniden AK Partili adayın desteklenmesinde uzlaşıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X