Bursaray ile ilgili dikkat çeken açıklamalar!

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’a önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaray ile ilgili dikkat çeken açıklamalar!

Kent içi toplu ulaşımın omurgasını oluşturan Bursaray’ın daha rantabl olması için başlayan sinyalizasyon projesi bekleme süresini yarı yarıya indirirken, yoğun saatlerde daha fazla trenin devreye sokulmasını sağlayacak.

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ayrıca gündemlerinde Bursaray’ın Üniversite’den Görükle’ye uzatılması olduğunu söyledi.

Heyecanla beklenen Yıldırım metrosu için Koreli firmaların finans arayışının sürdüğünü, şehir Hastanesi hattının da Cumhurbaşkanlığı’ndan onay beklediğini açıkladı…

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Bursaray’da ‘hassas’ hesap: En az 10 yıl kapasite sorunu olmayacak

Sanki bir film şeridi… Rahmetli Ekrem Barışık kent içi ulaşımda raylı sisteme geçebilmek için çalışmanın başladığını açıkladığında heyecan yaşadık. Rahmetli Teoman Özalp ilk adımı atarken dönemin Devlet Balanı olarak Cavit Çağlar’ın “Kredi sorununu çözdük” açıklamasını aynı heyecanla paylaştık.

Ardından…

Erdem Saker döneminde Bursaray’ın temeli atılırken, Erdoğan Bilenser döneminde Organize Sanayi ve Beşevler Küçük Sanayi’den Şehreküstü’ne hatların açılış öncesi deneme seferine katıldığımız ve ilk yolcu bileti anısıyla yaşadığımız heyecanları da unutmak mümkün değil.

Kısacası…

Bursaray ilk konuşulduğu günden beri Bursa’yı heyecanlandıran bir ulaşım sistemi. Bugün de öyle. Her karar, her aşama, her planlama kenti ilgilendirdiği için aynı ilgiyi görüyor.

Nitekim…

Hafta içi Bursaray yatırımları ve işletmeciliğini üstlenen Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’la sohbet ederken, Bursaray’ın daha rantabl kullanımı için yenilikleri konuştuk.

Öncelikle raylı sistemdeki konfor algısını ortaya koydu:

“Raylı sistemden konfor anlamında 3 beklenti var: Bekletmesin, hızlı götürsün, sıkışıklık olmasın.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X