Bursaspor 7 haftada kaç puan toplar? ‘İmkansızın peşinde mi koşuyoruz’

Bursaspor, Kırşehir’den ligde kalma umutlarını diri tutarak dönüyor… Olay Yazarları Erdal Akçay ve Emre Kurtbay, dünkü karşılaşmayı ve yeşil beyazlı takımla ilgili olasılıkları kaleme aldı…

Bursaspor 7 haftada kaç puan toplar? ‘İmkansızın peşinde mi koşuyoruz’

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Final aslında tek maçtır ama Bursaspor’un kredisi olmadığı için her hafta final maçına çıkıyor…

Tamamı altyapı ürünü gencecik çocuklarla TFF 2.Lig’de kurtuluş mücadelesi veren yeşil beyazlı takım dün kendisi gibi düşme hattında bulunan Kırşehir FSK karşısında umutları taze tutacak 3 puanı kazanmasını bildi.

9 kişi kalan rakip karşısında oyun üstünlüğünü bir türlü ele alamayan Bursaspor’daki özgüven eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekiyor.

85. dakikada Berat Altındiş rakibe kaptırdığı topu geri alıp soldan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşla Kırşehir’de takımını galibiyete uçurdu.

Son anlarda Ertuğrul çizgi üzerinden topu çıkarmasa belki de umutlar uçup gidecekti.

Bu nedenle Ümit Şengül ve talebelerinin son 7 haftaya daha iyi hazırlanıp hataları en aza indirmesi gerekiyor.

Geçen hafta hakem kurbanı da olarak Serik Belediye ile berabere kalan Bursaspor umarım sezon sonunda kaybedilen bu 2 puanı çok aramaz. Son 3 maçta yenilmezlik serisiyle 7 puan toplayan Bursaspor ligde kalma yarışına tutundu. Ancak Timsahların Kırklarelispor, Zonguldak Kömür (D) ve 1461 Trabzon maçlarını 9 puanla geçmesi halinde kurtuluş ateşinin daha da alevleneceğini düşünüyorum.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursaspor ölüm kalım niteliği taşıyan maçta deplasmanda Kırşehir FSK’yı 2-1 yenerek ligde kalma ümitlerini son 7 haftaya taşımayı başardı. Yeşil beyazlılar bu sonuçla puanını 20’ye yükseltirken, ateş hattının üzerinde yer alan Altınordu ve Serik Belediyespor ile puan farkını 11’e indirdi.

Çok değerli bir 3 puandı Bursaspor için. Aslında bir galibiyetten daha fazlası diyebiliriz. Zira dünkü maçta yaşanacak puan kaybı umutların tamamen tükenmesine neden olacaktı. Özellikle, neredeyse takımın tüm gol yükünü çeken Çağatay Yılmaz’ın yokluğunda ilk kez kazanan yeşil beyazlılar, kalan 7 maçta 11 puanlık farkı kapatmaya çalışacak.

Dünkü maç özelinde rakip 9 kişi kalmasına rağmen, tabiri caizse ittire ittire kazanmak her ne kadar kafalarda soru işareti bıraksa da önemli olan o 3 puanı almaktı. Her maçı final olan Bursaspor’un önünde Kırklareli ve Zonguldak maçları var. Bu iki maçtan alınacak 6 puan rakiplerin üzerinde daha fazla baskı yaratacaktır.

Evet. Mucizenin, imkansızın peşinde koşuyoruz belki ama Bursaspor armasını taşıyan herkes son düdüğe kadar mücadele etmek, pes etmemek zorunda. Tüm bu mücadeleyi gördükten sonra geçmiş yönetimin basiretsizliğinden dolayı silinen 3 puan ve hakem hatalarıyla giden puanlara gel de yanma!

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X