Bursaspor efsane ismi son yolcuğuna uğurladı… MESUT ŞEN KALPLERDE YAŞAYACAK

Bursaspor’un efsane kaptanı yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü… Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan mezarlığına defnedilen unutulmaz futbolcuyu son yolculuğuna spor camiası ve sevenleri uğurladı…

Bursaspor efsane ismi son yolcuğuna uğurladı… MESUT ŞEN KALPLERDE YAŞAYACAK

ERDAL AKÇAY

Türk futbolundan ve Bursaspor’dan bir yıldız daha kaydı… Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle bir süre önce ameliyat olan ve tedavisine evinde devam edilen Mesut Şen, 21 Temmuz Salı gecesi kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde süren 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Bursaspor’un unutulmaz oyuncusu Mesut Şen dün son yolculuğuna uğurlandı. İkindi vakti Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı’na defnedilen 76 yaşındaki efsane futbolcuyu son yolculuğunda spor camiası ve sevenleri yalnız bırakmadı.

BİR FUTBOL SİHİRBAZIYDI
Bursaspor’un kurulduğu 1963 yılından 1973’e kadar yeşil beyazlı formayı giyen Mesut Şen, bir futbol sihirbazıydı… O bir futbol cambazıydı. O birçok yeteneğinin, hünerinin yanısıra ‘topuk numarası’nın tek ismiydi… Topu kendine has hareketiyle, 2 ayağıyla sıkıştırıp arkasından aşırtıp önüne düşürerek rakiplerinin başını döndürürdü. Atatürk Caddesi’ndeki madeni parayı havaya atıp, topuk vuruşuyla ceketinin mendil cebine sokuşu da tıpkı yeşil sahalarda çalımlarıyla rakiplerinin belini kırdığı gibi unutulmazlar arasına girdi.

MESUT ERSEL GOL
Yeşil beyazlı kulübün kurulduğu ilk yıllara 21 Mart 2014’te vefat eden Ersel Altıparmak ile birlikte damga vurdu Mesut Şen. Bir nesil “Bir ki sağ sol, Mesut Ersel gol” ve “Ergün başın düşerse dara, karşında sağ açık Mesut’u ara” sloganıyla büyüdü. Mesut Şen 7 numara, Ersel Altıparmak 8 numaralı forma giyerdi. Mesut, 5-6 kişiyi çalımla geçer sonra pasını verir, Ersel’de fileleri sarsardı. Bursaspor’dan A Milli Takım’a seçilen ilk 2.Lig oyuncusudur aynı zamanda Mesut Şen. Bu bile yeterli bir nedendir efsane olmak için. Bursaspor’un, mukavele imzalayan ilk profesyonelidir ayrıca…

ÜZÜNTÜYE BOĞDU
10 yıl Bursaspor Bursaspor forması giyen bu kentte bir çok çocuğa isim babalığı yapan, bir dönem A takımda yardımcı antrenörlük görevi de üstlenen unutulmaz sağ kanat oyuncusu Mesut Şen’in vefatı yeşil beyazlı camiada büyük üzüntü yarattı. Bursaspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Efsane futbolcularımızdan Mesut Şen’in vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mesut Şen’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı dileriz” denildi. Olay Spor Servisi olarak Mesut Şen’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Bursaspor camiasına başsağlığı dileriz.

HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK

Mesut Şen gerçek bir Bursaspor efsanesi. Özel seyircisi olan, çalımları driplingleri hafızalardan silinmeyen bir yıldız… Bursaspor’da 1963-73 yılları arasında 222 lig maçı oynadı ve 44 gol attı. Kaptanlık yaptı. 1973-75 yılları arasında ise Beşiktaş’ta forma giydi. Mesut, Bursaspor henüz 2.Lig’deyken 1966 yılında İngiltere’ye karşı Ümit Milli formayı giydi ve yeşil beyazlılardan milli takıma giden ilk oyuncu oldu. Türkiye’nin Bulgaristan’a 2-0 yenildiği özel maçta ise ilk kez A Milli oldu. Bursaspor’un her kademesinde antrenörlükte yapan Mesut Şen, toplamda 8 kez A, 11 kez de Ümit Milli Takım’da oynadı.

Son yolculuğa uğurlandı

Bursaspor efsanesi Meşut Şen’in Ulucamii’nde kılınan cenaze namazına, eski takım arkadaşları, AK Parti Bursa Milletvekileri Hakan Çavuşoğlu ve Refik Özen, Divan Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte spor camiasından çok sayıda kişi katıldı. Merhumun naaşı cenaze namazının ardından dualar eşliğinde Emirsultan mezarlığına defnedildi. A Milli takım Teknik direktörü Şenol Güneş de cenazeye çelenk gönderen isimler arasında yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X