Bursaspor Hasan Hocası’nı uğurladı… Vakıfköy’ün mimarlarındandı…

Bursaspor ve Türk futbolunun bir değeri daha aramızdan ayrıldı… 81 yaşında vefat eden efsanevi teknik adam, ailesi, Bursaspor Başkanı Erkan Kamat ve sevenleri tarafından dün son yolculuğuna uğurlandı.

Bursaspor Hasan Hocası’nı uğurladı… Vakıfköy’ün mimarlarındandı…

ERDAL AKÇAY

Hasan Bora, Türk futbolunun temel taşlarından biriydi… 1963’te kurulan Bursaspor’un büyüyüp, kök salmasında önemli rol üstlendi. Yeşil beyazlı kulüpte birçok dönemde teknik adamlık görevini üstlenen, uzun yıllar Vakıfköy’de çalışmalarını sürdürerek Bursa ve ülke futboluna yıldız isimler kazandıran Hasan Bora, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. Dün sabah saatlerinde vefat eden 81 yaşındaki efsanevi teknik direktör seveleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Esentepe Mahallesi’nde Nilüfer Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Hasan Bora’nın ailesi, yakınları, Bursaspor Kulübü Başkan Erkan Kamat, Sportif direktör Adil Cenkçiler, yeşil beyazlı kulübün eski futbolcuları, spor camiasının önde gelen isimleri katıldı. Merhumun naaşı kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı’na defnedildi. Başkan Erkan Kamat, Hasan Bora’nın vefatı nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, camiaya ve yakınlarına başsağlığı diledi.

AKLA GELEN İLK İSİM
1939 yılında Karamürsel’de doğan Hasan Bora, Türk futboluna, futbolcu, antrenör ve teknik direktör olarak damga vurdu. Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Yıllar içinde, Bursaspor denince akla ilk gelen isimlerden birisi oldu Futbol yaşamına 1954’te Akınspor’da başladı. 1963’te Bursaspor kurulduğunda futbolcu kadrosunda yer aldı. 1963-1964 sezonunda attığı 7 golle, Bursaspor’un en çok gol atan futbolcusu oldu. Yeşil beyazlı formayı giydiği iki sezon boyunca 41 kez takımda yer aldı.

A TAKIMI ÇALIŞTIRDI
1965’te Eskişehirspor’a transfer oldu, 1969’da futbol kariyerini bu takımda noktaladı. Millet Gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yapıp köşe yazıları yazdı. Daha sonra antrenör seminerine katıldı ve 1972’de Bursaspor genç takımını çalıştırmaya başladı. 1977-1979 ve 1984-1985 sezonlarında Bursaspor’un teknik direktörlüğünü yaptı. Zaman zaman yeşil beyazlı futbol takımının yardımcı antrenörlüğü görevini de üstlenen Bora, yirmi iki yıl boyunca Bursaspor’un hemen her kademesinde sorumluluk aldı.

BURSASPOR 2’NİN MİMARI
Efsanevi Bursaspor 2 takımını amatörden 1.Lig’e yükselten, herkesin ikinci Bursaspor olarak bildiği takımın mimarlarından. 1970 yılında kurulan ilk Bursasporlular Derneği’nde genel sekreter olarak görev yaptı. 1976-77 sezonunda faaliyete geçen Bursaspor Futbol Okulunu kurucularından olan Bora, TÜFAD Bursa Şubesi’nin kurucu üyesi. 13 yıl dernek başkanlığı görevini yürüten Hasan Bora’ya, dernek üyeleri tarafından fahri başkanlık beratı verildi.

BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞTI
1994’te Türkiye Futbol Federasyonu Bursa Bölge Sorumluluğu’na atandı, bu görevi 10 yıl sürdürdükten sonra Vakıfköy’e dönüp alt yapıda koordinatörlüğe başladı ve yeni yetişen antrenörlerle birikimlerimi paylaştı. Daha sonra yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle emekliye ayrıldı. Olay Spor Servisi olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Kulüpten taziye mesajı

Yeşil beyazlı kulüpten paylaşılan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi, “Eski Teknik Direktörlerimizden Hasan Bora’nın vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

TFF mesaj yayımladı

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Hasan Bora’nın vefatıyla ilgili olarak yapılan paylaşımda, “Futbolumuza uzun yıllar oyuncu ve antrenör olarak önemli katkılarda bulunan Hasan Bora’nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Hasan Bora, Akınspor, Bursaspor ve Eskişehirspor’da futbol oynamış, Üniversite Milli Takımı’nda forma giymişti. Uzun yıllar Bursaspor altyapısında antrenörlük yapan Bora, birçok önemli yıldızı Türk futboluna kazandırmıştı. Bora ayrıca Futbol Federasyonu’nda Bursa Bölge Sorumluluğu görevinde bulunmuştu. Merhum Hasan Bora’ya Allah’tan rahmet; Bora ailesine, yakınlarına, Bursaspor ile Eskişehirspor camialarına ve futbol ailesine başsağlığı dileriz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X