Bursaspor İstanbul 3 puan avında! Haydi Timsah devamı gelsin…

Ligde üst üste iki galibiyet alan Bursaspor bugün İstanbulspor’un konuğu oluyor. Yeşil beyazlılar, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda saat 19.00’da oynanacak maçı da kazanarak play-off iddiasını iyice güçlendirmek istiyor.

Bursaspor İstanbul 3 puan avında! Haydi Timsah devamı gelsin…

Genç kadrosuyla hem ligde hem de kupada dolu dizgin giden Bursaspor bugün İstanbul’da sahaya çıkacak. Yeşil beyazlılar, TFF 1. Lig’in 15. hafta mücadelesinde İstanbulspor karşısında galibiyet arayacak.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda saat 19.00’da oynanacak mücadeleyi İzmir bölgesi hakemi Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Tonusluoğlu’nun yardımcılıklarını Gökhan Barcın ve Anıl Usta yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Hüseyin Gökberk Arslan. Timsah’ın 18 Ekim’de Bursa’da 3-1 kazandığı Balıkesirspor maçını yöneten Tonusluoğlu, İstanbulspor’un da 26 Eylül’de deplasmanda Ümraniyespor’u 3-1 mağlup ettiği maçta düdük çaldı.

ÖZER HURMACI CEZALI
Bandırmaspor ve Samsunspor galibiyetleriyle ligdeki puanını 20’ye yükselten, Ziraat Türkiye Kupası’nda da İzmir’de Göztepe’yi uzatmaya giden maçta 5-4 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdıran Bursaspor’un hedefi İstanbulspor’u da devirerek galibiyet serisine yeni bir halka daha eklemek. Yeşil beyazlı takımda kırmızı kart cezalısı Özer Hurmacı ile rehabilitasyon sürece devam eden Vefa Temel’in dışında eksik bulunmuyor. Koronavirüs testi pozitif çıktığı için son 4 maçta forma giyemeyen Aykut Akgün iyileşti. Teknik Direktör Mustafa Er, bugünkü maçta talebelerinden galibiyet bekliyor.

2 maçları eksik

15. haftaya 20 puanla 9. sıradagiren Bursaspor’un rakibi İstanbulspor ise iki maçı eksik olmasına karşın topladığı 21 puanla 8. basamakta yer alıyor. Yeşil beyazlılar geride kalan maçlarda 6’şar galibiyet ve mağlubiyet ile 2 beraberlik alırken, İstanbulspor’un ise 6 galibiyetinin yanı sıra 3’er beraberliği ve mağlubiyeti bulunuyor.

11’de buluştular!

İki takım arasındaki resmi mücadelelere bakıldığında oldukça ilginç bir istatistik ortaya çıkıyor. Bursaspor ile İstanbulspor daha önce 33 kez karşı karşıya gelirken, bu mücadelelerin 11’inde Bursaspor, 11’inde İstanbulspor kazandı ve diğer 11 maç da beraberlikle sonuçlandı. Bugünkü maçla birlikte bu rakamsal eşitlik de bozulacak.

Evinde önde

İstanbul’da oynanan maçlarda ev sahibinin küçük bir farkla üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor, rakibiyle deplasmanda 16 kez karşı karşıya gelirken, bu mücadelelerin 4’ünü kazandı, 6’sını kaybetti, 6’sında ise berabere kaldı. Geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan maç 2-1’lik Bursaspor’un üstünlüğü ile sona ererken, Bursa’daki mücadeale ise 1-1 sonuçlandı.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu
HAKEMLER: Direnç Tonusluoğlu, Gökhan Barcın, Anıl Usta

4. HAKEM: Hüseyin Gökberk Arslan

EKSİKLER:

EKSİKLER: Özer Hurmacı, Vefa Temel (Bursaspor)

19.00/beIN MAX 1-TRT SPOR

İSTANBULSPOR
1 M. Alperen Uysal
57 Melih Kabasakal
17 Patrick Etoga
3 Wellington
66 Ali Yaşar
33 Levent Ayçiçek
10 Onur Ergün
61 Eduart Rroca
70 Kristal Abazaj
9 İbrahim Yılmaz
23 M.Enes Durmuş

Teknik Direktör: Fatih Tekke

BURSASPOR
1 M.Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
4 Cüneyt Köz
23 Furkan Emre Ünver
3 Onur Atasayar
5 Emirhan Aydoğan
36 Burak Altıparmak
61 Batuhan Kör
57 Kerem Şen
7 Burak Kapacak
18 Ali Akman

Teknik Direktör: Mustafa Er

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X