Bursaspor nasıl ayağa kalkacak?

Evinde Afyonspor’a da mağlup olan Burasspor artık 2.Lig’e veda hazırlığında… Olay Yazarları Erdal Akçay ve Emre Kurtbay, dünkü maçı ve yeşil beyazlı kulübün geleceğini değerlendirdi…

Bursaspor nasıl ayağa kalkacak?

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Tarihinin en zor günlerini geçiren Bursaspor artık misafir olduğu TFF 2.Lig’de dün evinde konuk ettiği Afyonspor’a 3 golle teslim olmaktan kurtulamadı.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya genç oyuncuların ağırlık kazandığı kadroyla çıkan yeşil beyazlılar bireysel hatalar yapınca farklı yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Bursaspor ile birlikte 3,5 milyon nüfuslu Bursa şehri de bir kez daha küme düştü.

Hep söylüyoruz; Özellikle son 14 yılda yapılan fahiş hatalar 61 yıllık koca çınarı bu hale getirdi…

Ancak artık yeni bir şeyler yapmak, yeni şeyler söylemek gerekiyor… Aksi takdirde kısır çekişme Bursaspor’u amatöre kadar götürür…

Geçmişteki hatalardan ders alıp bu şanlı armayı layık olduğu Süper Lig’e taşımak için Bursaspor camiasının ve Bursa kentinin önünde tarihi bir fırsat bulunuyor.

19 veya 26 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurula bu camia bölünerek mi yoksa tek yumruk, tek vücut, tek yürek olarak mı gidecek bunu hep birlikle göreceğiz.

12 Mayıs başkan adaylığına başvuru için son gün…

Öncesinde, perşembe günü yapılacak Divan Kurulu toplantısında Bursaspor’u 3 yıllık süreçte şampiyonluklara (3.Lig, 2.Lig ve 1.Lig) taşıyacak başkan adayı ve yönetiminin belirlenmesinde önemli kararlar alınmalı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de taşın altına elini koyacağını düşünürsek, oluşturulacak güçlü bir yönetimle genel kurula gidilmesi Bursaspor’un hak ettiği yere mümkün olan en kısa sürede yükselmesinde önemli rol oynayacaktır.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

TFF 2. Lig’e veda turlarına devam eden Bursaspor, 36. hafta maçında ligde kalma mücadelesi veren Hes İlaç Afyonspor’a evinde 3-0 mağlup oldu. Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada konuk ekibe galibiyeti getiren goller 1’de Mustafa Erkasap, 49’da Burak Topçu ve 74’te Kerem Kaya kaydetti.

Ümit Şengül ile yolların ayrılmasının ardından U19 Teknik Sorumlusu Metin Serbest ile ilk maçına çıkan yeşil beyazlı ekip bu sonuçla arka arkaya 5. mağlubiyetini aldı.

Konuk ekip Afyonspor ise puanını 41 yaptı ve bitime 2 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

1461 Trabzon maçıyla birlikte lige havlu atan ve tarihinde ilk kez TFF 3. Lig’e düşen Bursaspor için artık uçurumun kenarında desek herhalde yanlış bir tabir olmaz. 1,5 milyara yaklaşan borcu, yıllardır kapalı olan transfer tahtası ve neredeyse sıfır gelirsiz bir şekilde hayatta kalmaya çalışan 61 yıllık çınarın kaderi 19-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak kongrede çizilecek.

Bu hayati kongre öncesinde Bursaspor’un gelecek vadede kurtuluşu ve güzel günlere ilk adım için güçlü başkan ve güçlü yönetim kurulu olmazsa olmaz bir gerçek. Camianın da bu doğrultuda adımlarını atması ve mümkünse Bursaspor’u bu durumdan çekip alabilecek, oluşturacağı yönetimle de tüm kentin güvenini ve gücünü arkasına alabilecek bir ismin üzerinde yoğunlaşması gerekiyor.

Elbette şartları yerine getiren her kulüp üyesinin Bursaspor’a başkan adayı olması hakkıdır. Lakin böyle bir durumda herhangi bir aday yerine bu şartları yerine getiren kişinin, belki de kulüp tarihinin en önemli kongresinde dümene geçmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Nasıl kurtulur diye üç senedir tartışılıyor (kiminle olduğu belli değil) Kim ne yapıyor, ne işe yarıyor, Bursaspor neredeydi nereye geldi. Gelen üç giden beş atıyor, Kahroluyoruz. Laf değil çözüm üretelim. Ey şehrimizin önde gelen olduğu söylenen kişiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X