Bursaspor nasıl düzlüğe çıkar?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yeşil beyazlı kulübe destek amaçlı başlatılan kampanya ve bundan sonrası yapılması gerekenlerle ilgili görüşünü bugünkü köşesine taşıdı…

Bursaspor nasıl düzlüğe çıkar?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yeşil beyazlı kulübe destek amaçlı başlatılan kampanya ve bundan sonrası yapılması gerekenlerle ilgili görüşünü bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Altyapıdan profesyonelliğe geçirilen pırıl pırıl gençler oynadıkları harika futbolla kentimizin sembolünü ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Bursaspor ağır bir borç yükü ve kolay düzeltilemeyecek bir mali tabloyla karşı karşıya. Sadece transfer tahtasını açabilmek için 40-50 milyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Borcun ise yarım milyar lirayı aştığı malumunuz.

Kulübe bugüne kadar en büyük katkıyı hep Büyükşehir Belediyesi yaptı. Büyükşehir Belediyesi her fırsatta Bursaspor’un içine düştüğü açmazdan kurtulabilmesi için devreye girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın göreve geldiğinden bu yana kulübe sağladığı destek azımsanamaz. Elbette az da olsa BTSO ve iş dünyasından da katkılar var ama bunların yanında Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’u sahiplenme konusunda hep öndeydi.

Kulüp şimdi 2021 sezonu için hatıra kombinesi çıkardı. Önceki gün onun tanıtımı yapıldı. Yine Bursaspor’a en büyük omuz atan kurum Büyükşehir Belediyesi oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 5016 hatıra kombinesi alarak ilk sıraya adını yazdırdı. Bu da yarım milyon liralık bir destek demek. Ardından yaklaşık 200 bin liralık katkıyla BTSO, 100’er bin liralık katkıyla da Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri geliyor.

Kulüp yöneticilerinin de en az Büyükşehir Belediyesi kadar hatıra kombinesi aldığını görüyoruz.

Kampanyaya taraftarın da katkı koyması şart. Bursaspor’un sportif başarısı sürerse kampanyaya ilginin artacağını düşünüyoruz.

Bursaspor’u kalıcı gelirlere kavuşturmak gerekiyor. Kulübe gelir amaçlı yerel yönetimlerimizin tahsis ettiği mülklerin ‘satılamaz kaydıyla devrine ihtiyaç var. Sıkışan her yönetici verilen arazi ve gayrimenkulleri satarak günü kurtarmaya çalışıyor ama kulübün bu yöntemle her geçen gün daha ağır bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığı da ortada.

Bize göre Bursaspor’u düzlüğe çıkarmak için, dışarıdan müdahalede bulunulamayan, kurumsal, profesyonel bir mali direktöre ihtiyacı var. Her gelenin sistemi allak bullak ettiği bir mali yönetimle bu işin içinden çıkılacağına ihtimal vermiyoruz.

Yoksa, her sıkışıldığında kapısı çalınan kurumlar yine merkezdeki ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olacaktır.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. bursasporu A.Ş. kurularak zengımleştırılmelı fab.CO su gıbı başkanla calışmalıdır.ferdi başkanlar yeterlı kapıtali olmadıgı icin yörütemıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X