İhsan Aydın
İhsan Aydın

Hatıra kombinesinde de belediyelerimiz en önde

Köşe Yazısını Dinle

Altyapıdan profesyonelliğe geçirilen pırıl pırıl gençler oynadıkları harika futbolla kentimizin sembolünü ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Bursaspor ağır bir borç yükü ve kolay düzeltilemeyecek bir mali tabloyla karşı karşıya. Sadece transfer tahtasını açabilmek için 40-50 milyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Borcun ise yarım milyar lirayı aştığı malumunuz.

Kulübe bugüne kadar en büyük katkıyı hep Büyükşehir Belediyesi yaptı. Büyükşehir Belediyesi her fırsatta Bursaspor’un içine düştüğü açmazdan kurtulabilmesi için devreye girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın göreve geldiğinden bu yana kulübe sağladığı destek azımsanamaz. Elbette az da olsa BTSO ve iş dünyasından da katkılar var ama bunların yanında Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’u sahiplenme konusunda hep öndeydi.

Kulüp şimdi 2021 sezonu için hatıra kombinesi çıkardı. Önceki gün onun tanıtımı yapıldı. Yine Bursaspor’a en büyük omuz atan kurum Büyükşehir Belediyesi oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 5016 hatıra kombinesi alarak ilk sıraya adını yazdırdı. Bu da yarım milyon liralık bir destek demek. Ardından yaklaşık 200 bin liralık katkıyla BTSO, 100’er bin liralık katkıyla da Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri geliyor.

Kulüp yöneticilerinin de en az Büyükşehir Belediyesi kadar hatıra kombinesi aldığını görüyoruz.

Kampanyaya taraftarın da katkı koyması şart. Bursaspor’un sportif başarısı sürerse kampanyaya ilginin artacağını düşünüyoruz.

Bursaspor’u kalıcı gelirlere kavuşturmak gerekiyor. Kulübe gelir amaçlı yerel yönetimlerimizin tahsis ettiği mülklerin ‘satılamaz kaydıyla devrine ihtiyaç var. Sıkışan her yönetici verilen arazi ve gayrimenkulleri satarak günü kurtarmaya çalışıyor ama kulübün bu yöntemle her geçen gün daha ağır bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığı da ortada.

Bize göre Bursaspor’u düzlüğe çıkarmak için, dışarıdan müdahalede bulunulamayan, kurumsal, profesyonel bir mali direktöre ihtiyacı var. Her gelenin sistemi allak bullak ettiği bir mali yönetimle bu işin içinden çıkılacağına ihtimal vermiyoruz.

Yoksa, her sıkışıldığında kapısı çalınan kurumlar yine merkezdeki ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olacaktır.


Yunus Emre Y
ılı konseri hazırlığı

Cumhurbaşkanlığı 2021’i Yunus Emre Yılı ilan etmişti. Ülke genelinde ünlü tasavvuf, şair Yunus Emre’yi anmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bursa’daki etkinlikler kapsamında da Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Yunus Emre’nin eserlerinden derlenen bir konser için hazırlık yapıyor.

Dün Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik’e bir kahve içimi uğradığımızda salondan yükselen tınılara kulak verdik.
Meğer, orkestranın Türk Sanat Müziği Tasavvuf  Bölümü Yunus Emre Yılı konseri için prova yapıyormuş.

Ünlü şairin eserlerinden oluşan konserin 30 Mart Salı akşam 21.00’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nün Youtube, facebook ve İnstagram hesaplarından verilecek.

Pandemi nedeniyle salon konserlerinin yapamayan Orkestra, uzunca süredir dijital ortamdan Bursalılara ulaşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da zaman zaman stüdyoya girerek Yunus Emre’nin ve Bursalı Aşık Yunus’un eserlerini seslendirdiğini de öğrendik.

Bir de bugün kulaklara hoş gelen ve Yunus Emre’nin sanılan bir çok güfte ve ilahinin aslında Karamazak Mahallesi’nde bir apartman dibinde kabri bulunan hemşerimiz Bursalı Aşık Yunus’a ait olduğu bilgisine de ulaştık.

Bursa bağrından ne cevherler çıkarmış.


Dündar’dan Bursal
ılara meydan şantiyesi daveti

Kentin tam göbeğinde belki bir çoğumuz farkında değiliz ama gerçekten büyük bir inşaat sürüyor.

Yerin 4-5 kat altında, 3 bin araçlık dev otoparkı bulunan Osmangazi Meydanı projesi artık öyle hızlı ilerliyor ki, topraktan çıktı ve bir kısmı yol seviyenine ulaştı.

Osmangazi Belediyesi proje için müthiş bir kaynak kullanıyor. Burası için sadece 150 milyon liranın üzerinde bir kamulaştırma yapıldığını hatırlıyoruz.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar dün sosyal medya hesabından çağrı yaparak, Bursalıları projeyi görmeye davet etti.

Dündar, “Her Bursalı bu pencereden en az bir defa bakmalı şantiyeye notunu düştü.

Dündar’ın ustalık dönemi eserlerinden Osmangazi Meydanı hem ihtişamı hem de bittiğinde bölgeye getireceği canlılık açısından gerçekten, daha yapım aşamasında izlenmeye değer bir yatırım.

Mustafa Başkan’ın heyecanı da bundan.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X