Bursaspor teslim bayrağını çekti mi? Şimdi ne olmalı?

Bursaspor, evinde Kırklarelispor karşısında büyük bir hüsran daha yaşattı. Olay Yazarları Erdal Akçay, Emre Kurtbay ve Ertan Erkuvvet yeşil beyazlı takımın dünkü maçını ve son gelinen son durumu değerlendirdi…

Bursaspor teslim bayrağını çekti mi? Şimdi ne olmalı?

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

TFF 2.Lig’de sırat köprüsünde yol almaya çalışan Bursaspor dün evinde Kırklarelispor’a 2-0 mağlup olarak hem taraftarına büyük bir hayal kırıklığı yaşattı, hem de “Benden buraya kadar” diyerek teslim bayrağını çekti.

2013 sonrası görev yapan yönetimlerin fahiş hataları sonucu borç batağına saplanıp adım adım bugünkü noktaya gelen yeşil beyazlı kulüp elbette ilk kez küme düşmeyecek. Ancak; Süper Lig’in 5 numaralı şampiyonunun TFF 3.Lig’e kadar gerilemesi içimizi yakıyor.

Gönül isterdi ki 4 Mayıs’ta sona erecek sezonun bitimine kadar Bursaspor ligde kalma mücadelesi versin ve tamamı kendi altyapı ürünü oyuncularıyla bir mucizeyi gerçekleştirsin ama olmadı…

Rahmetli eski başkanlardan Hikmet Şahin’in “Yiğit düştüğü yerden kalkacak” söyleminin bir kez daha gerçeğe dönüşmesi için tüm Bursaspor camiasına, tüm şehre büyük görev düşüyor.

Önümüzdeki mayıs ayında yapılacak olağan genel kuruldan Bursaspor’un güçlenerek çıkmasından başka çare yok.

1,5 milyar liraya dayanan borçla yaşam savaşı veren yeşil beyazlı kulübün 4 dönemdir kapalı olan transfer tahtasını açması şart.

Bunun için de hayali değil, ayakları yere sağlam basan, uygulanabilir projelere ihtiyaç var.

Bursaspor bu kongreyi de ıskalar ve şehirden gerekli desteği alamazsa Bölgesel Amatör Lig’de kaçınılmaz olur.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Açıkçası imkansıza yakın olan Bursaspor’un kümede kalma şansı matematiksel olarak olmasa bile mental olarak ne yazık ki neredeyse kalmadı. Dünkü maç özelinde konuşacak olursak Kırklarelispor farklı da kazanabilirdi, Bursaspor da maçtan galibiyetle ayrılabilirdi.

Trakya ekibinin kaçırdığı net pozisyonlardan sonra ‘atamayana atarlar’ kuralının işleyeceğini düşünmeye başlamışken, yeşil beyazlı oyuncuların kaçırdıklarının ardından gelen Kırklareli golleri bu kuralın tersini işletti.

Söylenecek çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Üst üste kazılan puanlardan sonra ‘acaba mı’ dediysek de dün itibarıyla bazı şeyler ortada.

En dipten başlayarak, mayısta yapılacak kongreyle birlikte artık güzel şeylerin olmasını umut etmekten ve şehrin ileri gelenlerinin laf değil icraat ortaya koymasını beklemekten başka çaremiz kalmadı. Hep diyoruz ya ‘Başka Bursaspor yok!’ diye…

Bursaspor’un yaşaması adına herkes üstüne düşen vazifeyi yapmak zorunda. Aksi taktirde ortada Bursaspor kalmayacak!

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Erkuvvet, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hayat Bursasporlular için daha da zorlaşarak devam ediyor.

Şimdi bunun son düşüş olması için, gerçek anlamda ‘diriliş’i başlatabilmek için birlik olma zamanı.

Kısa vadede yapılması gereken de belli.

O transfer tahtası ne olursa olsun açılmalı. Yönetim iyi niyetle çalışıyor ancak ekonomik tablo onların baş edebileceğinin çok üzerinde.

O yüzden ‘hadi ağalar-beyler pamuk eller cebe!’

Olay Yazarı Ertan Erkuvvet’in yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X