Bursaspor’un sadece puanlarını mı çaldılar? Suçlu kim?

Bursaspor, Serik Belediyespor karşısında büyük bir fırsat kaçırdı… Olay Yazarları Erdal Akçay, Emre Kurbay ve Ertan Erkuvvet dünkü karşılaşmayı ve yeşil beyazlı kulübün geleceğini değerlendirdi…

Bursaspor’un sadece puanlarını mı çaldılar? Suçlu kim?

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geçen hafta Adıyaman FK deplasmanında alınan farklı galibiyetin ardından üzerindeki kara bulutları az da olsa dağıtan Bursaspor dün Serik Belediye ile 2.Lig’de kader maçına çıktı.

Hafta içerisinde yapılan çağrılara olumlu yanıt verip Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’na akın eden yeşil beyazlı taraftarın muhteşem desteğiyle başladığı maçın ilk dakikalarında inanılmaz goller kaçırsa da 16 ve 29’da Çağatay Yılmaz’ın golleriyle 2-0’lık üstünlüğü yakaladı Bursaspor…

Karşılaşmanın İzmir bölgesi B klasmanı hakemi Erdem Temel 45+4’te ceza sahası dışında faul bile verilmeyecek pozisyonu içeri taşıyıp penaltıya hükmederek Bursaspor’a ilk darbeyi vurdu. Yardımcı hakem Burak Cansız’ın da bu pozisyonda üç maymunu oynaması akıl alır gibi değil. Furkan Emre’nin isyanı sonuçsuz kalınca soyunma odasına tek gollü üstünlükle girildi.

51’de Furkan Emre’nin topu kafayla uzaklaştırmak yerine altıpastaki Uğur Mustafa’nın önüne indirmesiyle skorun 2-2’de eşitlenmesi moralleri bozmaya yetti.

Sakatlık nedeniyle 3 değişiklik yapmak zorunda kalan Bursaspor’un 76. dakikada Ömer Turan’ın ceza sahası içinde tekmeyle yere indirilmesiyle buz gibi penaltısını es geçen hakem Erdem Temel 61 yıllık Koca Çınar’ın kaderiyle oynadı.

TFF’ye ve adil yönetimden uzak hakemlere taraftarın gösterdiği tepki az bile.

Anlaşılan birileri Bursaspor’un kurtuluş mücadelesi vermesini de istemiyor.

 

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kim ne derse desin Bursa’ya maç yönetmesi için gönderilen hakem denen zatlara büyük bir özgüven geliyor nedense. Burada bir anda kabadayı olup çıkıyorlar. Olmayan şeyleri nasıl oldurup bir takımın kaderiyle oynarsınız ya?

45+3’te verilen o penaltı kararını hangi mantık doğru açıklayabilir? Birincisi pozisyon faul değil! İkincisi hadi faul diyelim, pozisyon ceza sahası dışında! Orta hakem Erdem Temel ve yaveri yardımcı hakem Burak Cansız gözleri önündeki pozisyonu görmezden gelip penaltı uydurdular.

Bu uydurma karar verilmese Bursaspor devreye 2-0 girecek ve belki de maçtan galip ayrılacaktı. Ek olarak 75’te Ömer Turan’ın rakip ceza alanı içinde tekmelendiği pozisyonu da es geçti hakem Erdem Temel. İki düdük takımın kaderini etkiledi. Şimdi diyenler olabilir, ‘Net pozisyonlar kaçırdık, tek suçlu hakem mi’ diye. Doğrudur. Net pozisyonlar kaçtı ancak hakkımız yenildiğinde susmak da ne kadar doğru?

Zaten can çekişen bir takım var. Buca maçındaki pozitif görüntünün ardından Adıyaman’dan gelen 3 puanla gülmeyi hatırlamış ve ‘acaba mucizeyi gerçekleştirebilir miyiz’ diye içten içe kendimize sormaya başlamıştık.

Nitekim Bursaspor dünkü maçı kazanmış olsa, ateş hattının hemen üzerinde yer alan Serik ile puan farkını 11’e indirecekti. İkili averajı alan Timsah’ın, Serik’ten 1 maçın eksik olduğunu da hatırlatmak gerek.

Lakin, TFF’nin göz muayenesinden geçemediğini tahmin ettiğim hakem triosu azıcık olan umudu da alıp götürdü Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’ndan. Bu maçtan sonra istedikleri kadar ceza versinler hakemlere; ki öyle bir şey olacağını sanmıyorum… Bursaspor’un 2 puanını çalmışlar, takım düşüyor ne fayda!

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Erkuvvet, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hakem ‘yeteneksiz’ desem nasıl hakem olduğunu sorgulamak lazım, ‘art niyetli’ desem o daha da vahim.

Serik gibi bir ilçe takımı karşısında bile hem de Bursa’da, hakemler ‘takdir’ haklarını Bursaspor’un aleyhinde kullanıyorsa suçu kendimizde arayalım.

Biz bu kulübün büyüklüğünü çoktan unutturmuşusuz demek ki.

Sinan Bür başkanlığındaki yönetimin de mayısta gelecek yönetimin de Bursaspor’un kim olduğunu tüm Türkiye’ye hatırlatmasına ihtiyaç var anlaşılan.

Bu kulüp öyle basiretsiz hakemlerin elinde oyuncak olacak bir kulüp değil.

Tabii bunun için öncelikle ‘diriliş’i hem saha içinde hem de saha dışında başlatacak bir yapının mayıstaki kongrede Bursaspor’un başına geçmesi gerek.

Bursa’nın ileri gelenleri bu camianın sesini duysun artık.

Kimsenin bu kentten futbolu çalmalarına izin vermeyin.

Unutmayın Bursa futbolsuz, futbol ‘Bursaspor’suz hep eksik kalır!

Olay Yazarı Ertan Erkuvvet’in yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X