Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Kentimizdeki selatin camilerinin inanç turizmin artmasında büyük rolü var. Ecdadın bıraktığı bu eşsiz eserleri gezip görmek için yurtiçi ve yurtdışından her yıl yüz binlerce turist Bursa’ya geliyor.
Bursa’ya şimdi yeni bir büyük cami daha ekleniyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsü içinde yapımı süren dev camide artık son beton büyük kubbeye dökülecek. Büyük kubbede çember kalıpları çakılmaya başlandı.
Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüs Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Kütahyalıoğlu Bursalı hayırseverlere çağrıda bulunarak destek istedi.
Yapımı tamamen hayırsever bağışlarıyla süren 4 minareli Kampüs Camii modern mimarisi ve çok fonksiyonlu üniteleriyle adeta bir yaşam merkezi olacak.
Kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonların da yer alacağı projede ayrıca ticari üniteler yer alıyor. 41 metre kubbe, 75 metre ise minare yüksekliği bulunan ve 10 bin metrekare taban alanlı Kampüs Cami’sinde aynı anda 20 bin kişi namaz kılabilecek. Külliye içerisinde bin 500 kişilik konferans salonu ile etkinlik üniteleri de bulunuyor.
Projenin tamamlanıp ibadete açılabilmesi için dün bir kez daha hayırsever desteğine ihtiyaç olduğu duyuruldu.
Bursalıların bu büyük esere katkı koyacaklarına inanıyoruz. Çok kapsamlı projeden Tıp Fakültesi’ne gelen hasta yakınları da faydalanacak.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Caminin bir bölümüne hastahane ye şehir dışından gelip hastasını beklemek zorunda kalan insanlar için bir pansiyon tarzında ücretsiz konaklama sağlansa insanlar koridorlarda sağda solda yatmak zorunda kalmasa çok güzel olurdu.
Camilerde yeni yapilmakta olan camilere yardım altında yardım isteniyor.bu tıp fakültesini kapsamıyor mu tüm camilerde toplanan yardımların önceliğini bu camiye istesin diyanet .bursa müftülüğü el atmalı duruma ..vatandas her cuma yardım için elinden geleni yapıyor zaten.
İnançlı bir müslüman olarak cami yapılması elbette hoşuma gider bundan haz duyarım ama bu güzel caminin yeri yanlış seçilmiş bu güzel caminin kampüs yerine şehir merkezinde bir yere yapılması daha uygun olurdu.
Cami ile hastahane birbirinin alternatifi değil. Sağlık alanındaki sıkıntıları yaşıyor ve görüyoruz. Bazı alanlarda aylarca randevu alamıyoruz. Ancak bu cami yapılmasına mani değildir. Çünkü camiyi devlet yapmıyor. Millet yapıyor. Devlet hastahane yapsın bu devletin görevidir.
Dünyanın herhangi bir yerinde cami yapılması bir müslüman olarak hepimizi memnun eder, etmesi gerekir. Hele üniversitede yapılması daha fazla mutlu eder. Ama camilerde cemaat kalmadı, namaz kılanların sayısı hergün azalıyor. Gençlik her geçen gün biraz daha İslam’dan uzaklaşıyor. Esas onlara yatırım yapmak lazım. En önemlisi de İslam’dan uzaklaşmanın ve ibadet edenlerin azalmasının sebeplerini irdelemek ve çözüm üretmek gerekir.
Cami yapılacağına ama hastaları için hastane ve sma hastalari için bir aşı üretim merkezi yapılsaydı daha iyidi
Yeni kurulan Balkan mahallesinede cami
Keşke 20.000 yerine 10.000 kişilik yapılsaydı da onun yerine hasta refakatçilerinin kalacağı bir yer eklenseydi
Keşke caminin kapasite sayısını düşürmeden refakatçi yeri talep etseydiniz…
Bütün Müslüman lar camilerin büyüklüğüne sevilmeli hatta gurur duymalı
40 yıldan fazla 5 vakit namaz kılarım.
Müslümanların gosterisli mabetlere ihtiyacı yok ibadet için 4 duvar bir çatı
Hurma kütüğünden bir Minber kafi.
Ama donanımlı gösterişli bilgi yüklü kardeşlerimize ihtiyaç çok.
Huzuru mahşerde şehrinizde evi damı olmayan müslüman kardesiniz varken siz bu büyük mabedi inşa ederek benden cenneti mi umudunuz sorusuna cevap vermek zor olabilir.