İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kampüs Camisi’nde büyük kubbe bitiyor

Köşe Yazısını Dinle

Kentimizdeki selatin camilerinin inanç turizmin artmasında büyük rolü var. Ecdadın bıraktığı bu eşsiz eserleri gezip görmek için yurtiçi ve yurtdışından her yıl yüz binlerce turist Bursa’ya geliyor.

Bursa’ya şimdi yeni bir büyük cami daha ekleniyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsü içinde yapımı süren dev camide artık son beton büyük kubbeye dökülecek. Büyük kubbede çember kalıpları çakılmaya başlandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüs Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Kütahyalıoğlu Bursalı hayırseverlere çağrıda bulunarak destek istedi.

Yapımı tamamen hayırsever bağışlarıyla süren 4 minareli Kampüs Camii modern mimarisi ve çok fonksiyonlu üniteleriyle adeta bir yaşam merkezi olacak.

Kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonların da yer alacağı projede ayrıca ticari üniteler yer alıyor. 41 metre kubbe, 75 metre ise minare yüksekliği bulunan ve 10 bin metrekare taban alanlı Kampüs Cami’sinde aynı anda 20 bin kişi namaz kılabilecek. Külliye içerisinde bin 500 kişilik konferans salonu ile etkinlik üniteleri de bulunuyor.

Projenin tamamlanıp ibadete açılabilmesi için dün bir kez daha hayırsever desteğine ihtiyaç olduğu duyuruldu.

Bursalıların bu büyük esere katkı koyacaklarına inanıyoruz. Çok kapsamlı projeden Tıp Fakültesi’ne gelen hasta yakınları da faydalanacak.

Bursa’nın 10 bin şanslı öğrencisi

Belediyelerimizin üniversite öğrencilerine burs vermesi faydalı bir uygulamaydı. Bir bakıma, şehrin sahipleri belediyelerimizin hemşerileriyle dayanışmasıydı.

Ancak yıllar önce bu düzenleme anamuhalefet partisi CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınarak iptal ettirildi.

O dönemden sonra da başta CHP’li belediyeler olmak üzere AK Partili belediyeler de eğitime destek projeleri geliştirdiler. Keşke, CHP o düzenlemeyi iptal ettirmeseydi.

Gelinen noktada, bugün yerel yönetimler eğitime değişik isimler altında destek veriyorlar. Üniversite öğrencilerine burs verme de bunlardan biri.

Burs düzenlemelerine değişik formüller üreten belediyelerimizin kimisi kooperatif kurdu. Kimi baştan toptan bir eğitim katkısı ödüyor. Kimi ilçe belediyelerimiz ise toplu ulaşımda abonman kartı katkısı yapmaya başladılar.

Bursa’da 5 bin üniversite, 5 bin de meslek lisesi öğrencisine burs verilmesi uygulaması geçtiğimiz yıl başlatıldı.

BURSKOOP adıyla Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kooperatif eliyle bu yıl da 10 bin öğrenciye burs verilecek. Buna ilişkin gelişmeyi dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa kamuoyuna duyurdu.

BURSKOOP’a başvurular 29 Eylül’de başlayıp 15 Ekim’de sona erecek. Kooperatif eliyle 8 ay boyunca üniversite öğrencilerine bin 250, meslek lisesi öğrencilerine de 750’şer lira burs verilecek. Başkan Aktaş öğrencilere burs için bu dönem toplamda 80 milyon liralık bir kaynak kullanılacağını duyurdu.

Kooperatife de değişik kuruluşlardan burs katkısı alınıyor. Ancak, asıl yüklü desteği Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketler veriyor. Vatandaşlardan da kooperatife burs için bağış kabul ediliyor.

Bursa’nın eğitim gören çocuklarını desteklemek amacıyla başlattığı bu uygulamaya şehir olarak sahip çıkmalıyız. Herkesin buraya yapabileceği bir katkı vardır. Ne kadar çok maddi katkı sağlanırsa o kadar daha fazla çocuğumuzun eğitimine destek verilir.

BURSKOOP’un Bursa’da eğitim alanında önemli bir görev üstlendiğini söyleyebiliriz.

Büyükşehir muhtarları Antalya’da toplayacak

Yerel seçimler yaklaşıyor. Hem muhtarlar hem belediye başkanlarımızın bir daha seçilebilmeleri için zaman daralıyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine artık bir bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sayılı ay kaldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki ay ilimizdeki muhtarları iki ayrı gurupla Antalya’daki seminerde ağırlayacak.

23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ilk gurubun seminer programı için muhtarlara davetler gitmeye başladı.

İkinci gurup ise 27-30 Eylül tarihleri arasında Antalya’daki seminere katılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa merkez ve 17 ilçede toplamda bin 60 mahalle muhtarına yaptığı davete yoğun bir katılım olması bekleniyor. Muhtarlar Antalya’daki seminere, ücretini kendileri ödemeleri halinde eşlerini de yanlarında götürebilecekler.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün bu yöndeki çalışmaları sürerken ilk guruba katılacak muhtarların da netleştirilmeye çalışılıyor.

Seminerde muhtarlık uygulamaları, mevzuat vb. gibi konularda alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X