Bursa’ya 200 bin kişilik yeni meydan vaadi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu’nun dikkat çeken projelerini köşesine taşıdı…

Bursa’ya 200 bin kişilik yeni meydan vaadi!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kampanyaya talihsiz başladı… İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, 31 Mart yerel seçimi için İYİ Parti Büyükşehir Adayı gösterildikten sonra kalp sorunu yaşayınca stent takıldı.

Bu da…

Hem sahaya çıkmasını geciktirdi, hem sağlık açısından zorlandığı için alışılmış performansını etkiledi.

Ziyarete geldiğinde…

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu önce, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kendisiyle ilgili “kafayı bana takmış” sözüne cevap verdi:

Ben kafayı Sayın Alinur Aktaş‘a veya bir başkasına değil, Bursa’nın kötü yönetilmesine takmış biriyim. Benim derdim sadece ve sadece Bursa.”

Ardından…

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda oluşturulan Ar-Ge Komisyonu’nun 3 yıllık çalışmasıyla hazırlanan Bursa için 100’den fazla projeyle ilgili bilgiler verdi.

Özellikle…

Bursa’da yaşam öncelikli projelerini “Yeşil, yaşanabilir katılımcı ve akıllı şehir Bursa” olarak tanımladı. Hazırlıklarını da “Dirençli şehir, bilimsel kentlileşme, ulaşan Bursa, sosyal belediyecilik” gibi temel konularla özetledi.

Bu kapsamda…

Bursa’nın halen kent anayasası hükmünde Çevre Düzeni Planı olmadığına dikkat çekerken; Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik’i de kapsayacak şekilde 2050 vizyonlu Çevre Düzeni Planı hazırlayacak.

Acilen Doğal Afet Acil Eylem Planı yapacak. Yunuseli Havaalanı’nı kentin toplanma merkezi olarak düşünüyor.

Hafif raylı sistemi geliştirip ilk etapta 24 kilometrelik ve 16 istasyonlu hatla derin metro planlıyor.

Önemsediği konulardan birini “Yıkılan Atatürk Stadyumu yerine yapılan Millet Bahçesi’ni, 200 bin kişilik Atatürk Kent ve Kültür Meydanı olarak düzenleyeceğiz” diyerek açıkladı.

Yanı sıra…

Düzensiz göçe göz yummayacak. Bursa’nın değerleri olan kestane, havlu, bıçak, zeytin, siyah incir, şeftali, ipek, kaplıca, Karagöz-Hacivat ve Bursaspor markalarını Bursa Markaları Enstitüsü ile yaşatacak.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X