Yılmaz, yazısında şu bilgileri paylaştı:
Cuma günü… Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yoğun Bursa programı sırasında yaptığı açıklamaları dinlerken şunu düşündük:
Keşke, Bursa’ya gelen her Bakan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kadar yılların biriken sorununu çözmeye yönelik yatırım yaklaşımı gösterse.
Böyle düşünmemiz nedensiz değil.
Müjdesi…
Arkadaşımız Hatice Dal’ın haberi olarak Olay’ın dünkü birinci sayfasında “Bursa eğitimi için 2.2 milyar” başlığıyla duyuruldu.
Bu haber…
Bursa’nın son 50 yılın en büyük eğitim yatırımını aldığı anlamına geliyor.
Üstelik…
Genel bir yatırım bütçesi ya da hesabı da değil. İlçe ilçe, okul okul tek tek belirlenmiş okul ve derslik açığını azaltmaya yönelik titiz çalışmanın ürünü.
Bir kere…
Bursa’da okul ve derslik açığı sorununu ortadan kaldırmaya yönelik 3 milyar 315 milyon liralık yatırım planlaması vardı. Bakan Özer kasım ayında 500 milyon liralık yatırımla geldi. Bu defa 1.7 milyar lira daha verince 2.2 milyarlık eğitim yatırımına ulaşıldı.
Konunun bir boyutu da şu:
Bursa’nın yakın geçmişte 140 yeni okula ihtiyacı vardı. Bu rakam son dönemlerde 82’ye indi. Şimdi 25 yeni okul daha programa girince okul ihtiyacı 57’ye, kasım öncesi 3 binler civarında olan derslik açığı da 1.200’lere inecek.
Yani…
Bursa 57 okul daha kazanırsa ikili eğitim de, okul ihtiyacı da tümüyle ortadan kalkacak. Bize göre konunun en can alıcı noktası da bu.
Onun için…
Bursa’ya son 50 yılın en büyük eğitim yatırımı anlamına geliyor.
Gelinen noktada…
Kasım ziyaretinden sonra haziran programında en köklü sorunu ortadan kaldırmaya yönelik bu kadar ciddi yatırım programı açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Bursa olarak umutluyuz.
Hem de öyle umutluyuz ki, “2 gelişinde 57 okul veren Bakan, acaba bir kere daha gelse sorunu tümüyle ortadan kaldıracak yatımlar açıklar mı?” diye düşünüyoruz.
Hatta, beklentimiz bu yönde.
Hangi ilçede kaç okul yapılacak? İşte listesi
Bursa’da… 13 ilçede toplam 586 derslikli 24 okulun listesi de belli oldu:
13 okul eksiği olan Osmangazi’ye 4 yeni okul, 12 eksiği olan Yıldırım’a 4 okul, 6 eksiği olan Nilüfer’e 1 okul, 7 eksiği olan İnegöl’e 3 okul, 7 eksiği olan Gürsu’ya 3 okul, 3 eksiği olan Kestel’e 1 okul, 5 eksiği olan Yenişehir’e 2 okul, 2 eksiği olan İznik’e 1 okul, 2 eksiği olan Orhangazi’ye 1 okul, 7 eksiği olan Gemlik’e 1 okul, 4 eksiği olan Mudanya’ya 1 okul, 2 eksiği olan Mustafakemalpaşa’ya 1 okul, 2 eksiği olan Karacabey’e 1 okul.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Karacabey de depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkılan okul 3 senedir yapilmayi bekliyor