Bursa’ya 600 milyon TL’lik yatırım! İlk yılında yüzde 100 doldu…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’ya yapılan dev yatırımı ve ortaya çıkan güzel sonucu bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’ya 600 milyon TL’lik yatırım! İlk yılında yüzde 100 doldu…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bugün için… Mudanya Yolu’ndan giriş ve çıkış bağlantıları sorunlu, ama şu bir gerçek ki, Mudanya Üniversitesi konumu itibariyle kolay ulaşılan bölgede.

Mudanya’ya giderken…

Çağrışan Köyü üstünde, ormanla iç içe kampusa sahip üniversite; mimarisinden inşaatına farklı teknoloji ve çevreyle uyumlu sistemle yapıldı.

İnşaat sürecinde zaman zama9n uğradığımız kampusa dün sabah basın toplantısı için davet alınca koşarak gittik.

Gördük ki…

Bursa’nın iki devlet üniversitesinden sonra tek vakıf üniversitesinde tercihlerin yapılıp kayıt aşamasına gelinen şu günlerde büyük bir heyecan var.

Onu da…

Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl açıkladı:

“Eğitime 7 bölümde toplam 290 öğrenciyle başlıyoruz. Tercihlerde 7 bölüm de doldu. Üstelik bazı bölümlerde birinci, bazılarında üçüncüyüz. Fakat 7 bölüm de ilk 7 içinde yer alıyor.”

Açıkçası…

Yeni kurulan bir vakıf üniversitesinin ilk yılındaki tercihlerle yüzde 100 doluluğa ulaşması çok kolay değil. Mudanya Üniversitesi bu başarıya ulaşırken, tercih edilen üniversite olmanın moraliyle kapılarını açacak.

Bingöl şunun altını çizdi:

“İlk yılımız olmasına karşın tercihte vakıf üniversitelerine fersah fersah fark attık.”

Şu rakamlar da dikkat çekici:

“290 öğrencinin 226’sı Bursa’dan. Diğer illerden 64 öğrenci var. Ayrıca 290 da yabancı öğrencimiz olacak ve 580 öğrenciye ulaşacağız.”

Anlaşılan o ki…

Bursa’nın öğrencisi Mudanya Üniversitesi’ni tercih edip Bursa’da kalmış. Bu da dikkat çekici bir ayrıntı.

Yıllardır tanırız…

Kitapçılıkla başlayıp Bursa’ya 15 kolej kazandıran Gıyasettin Bingöl’ün hayalinde hep üniversite vardı. Çocuk Üniversitesi de bunun altyapısıydı.

Toplantıda…

Bir yandan kitapçıdan üniversiteye giden yolu anlatıp, bir yandan Mudanya Üniversitesi’nin yüzde 100 doluluğa ulaşmasının mutluluğunu paylaşırken, kararını da açıkladı:

“Bu benim son projem.”

600 milyonluk yatırım, 16 profesör

Mudanya Üniversitesi’nin özel mimarisini Hasan Sözüneri çizdi, inşaatı Necati Şahin yaptı. Arsa payı ve yapıyla 600 milyon liralık değeri var.

Yanı sıra…

Vakıf üniversitelerinde öğretim üyeleri genelde doktorasını yeni yapmış akademisyen olurken, 16 profesörle eğitime başlıyor.

Bu arada…

Rektörvekili Prof. Dr. Hasan Tosun’un yanında, , Prof. Dr. Necmi Gürsakal da Rektör Yardımcısı olarak Bursa’ya döndü.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. Keşke bu üniversite ilk adımını doğru atsaydı.ÇAĞRIŞAN mahallemizin toprakları verimli MİS KOKULU ÜZÜM BAĞLARINA,ZEYTİNE,BURSANIN TESCİLLİ SİYAH İNCİRİNİN YETİŞTİĞİ YERLERDİR.
    Üniversite yapan GIYASETTİN bey keşke bu güzel adımı daha doğru yer seçimi yaparak hem yetiştireceği öğrencilerin toprağın ve tarımın,gıdanın hayati önemini idrak edecek bir tercihle işe başlasaydı.

    BU ÜLKE NE ÇEKİYOR,KAYBEDİYORSA ,VERİMLİ TARIM ARAZİLERİNİN KOLAY İNŞAAT ALANI GÖRMESİ VE DURMAK BİLMEYEN BETON SEVGİMİZDEN KAYBEDİYOR.

    Bakın bu yaz sıcaklıklarında bu betonlaşmanın etkisi % 5 civarındadıır.
    Yarım asrı aşan bir BURSA HAYATIM ile bu hava değişimi,verimli BURSA ARAZİLERİNİN KATLİ bizi üzüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X