Bursa’ya Arap turist akını

Bursa’daki otellerde Arap ve diğer ülkelerden gelen turistler sebebiyle boş yer bulmak imkansız hale gelirken, turizmcilerin ile esnafın yüzü gülüyor.

Bursa’ya Arap turist akını

Bursa’da Arap ve diğer ülkelerden gelen misafirleri ağırlayan otellerde yer kalmazken, bazı turistlerin ise apartman dairesi ve müstakil evleri tercih ettiği açıklandı. Yaşanan doluluk oranına rağmen, turizm acente ve otel yetkilileri, Bursa’da verilen hizmet yetersizliğinden dolayı turistlerin yüzde 30’unun Karadeniz Bölgesine kaydığını ifade etti. Bursa’nın en çok turisti Kuveyt, Suriye, Suudi Arabistan ve körfez bölgesi olan Birleşik Arap Emirlikleri’nden aldığını belirten Aloft Bursa Halkla İlişkiler Sorumlusu Pınar Çakar, Bunun da en büyük etkenlerinden biri Kuveyt’ten Bursa’ya direkt uçuşların başlamış olması olduğunu söyledi. Sheraton Bursa Hotel ve ALoft Bursa’nın ağırlıklı olarak Kuveyt, Suudi Arabistan, Dubai ve Katar ülkelerini ağırladığını ifade eden Çakar, “Bursa’daki otellerin dolulukları yüzde 95’i yakaladı. Ancak belli günlerde yığılmalar ve açılmalar var. Bu da tur uçakları ve İstanbul misafirlerinin konaklamalarıyla değişkenlik gösteriyor” dedi.

Bursa’yı tercih eden turistlerin Uludağ, teleferik, şelale gibi serin yerleri tercih ettiğini belirten Çakar, “En çok değer verdikleri termal sular için günübirlik Yalova’yı tercih termal havuzları için Yalova seyahatleri gerçekleştiriyorlar. Bursa’nın termal turizm konusunda yeteri kadar tanıtımı gerçekleştiremediğini söyledi. Çünkü Bursa Türkiye’deki en kaliteli termal sulardan birine sahiptir. Buna rağmen termal turizmimiz çok gelişmiş durumda değil. Ama Orta Doğu misafiri bu konuda gayet bilinçli ve bu nedenle de otellerin hamam, spa gibi kullanımları çok yoğun” diye konuştu.

Bursa’nın Orta Doğu pazarının yüzde 30’u kadar talebini şu anda Trabzon’a kaybetmiş durumda olduğuna dikkat çeken Çakar, “Trabzon Uzungöl konaklamaları ve orada yeni açılan oteller, yeni yapılanmalar sebebiyle Bursa misafirinin o bölgeye kaymış durumda. Onun dışında da Bursa’ya gelen misafirlerin sıkıntılar yaşaması ve yüksek ücretlerin ödetilmesi farklı yeni arayış içerisinde oldukları gözlenmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa’nın 22 Arap ülkesine başkentlik yaptığını söyledi. Akkuş, “Arap turistler, Güney Marmara Bölgesini çok iyi tanıyor. Bursa’ya gelen misafirler alışkanlığı olan misafirlerimiz. Genellikle derelere, şelalelere ve Uludağ’a yoğun ilgi gösteriyor. Bursa’ya gelen turistlerimizin yüzde 60’ı otelleri kullanırken, yüzde 40’ı ise müstakil ve eşyalı evleri tercih ediyor. Arap misafirler Uludağ’ı görmeden gitmek istemiyorlar. Ama malesef Uludağ’daki çalışmalar tamamlanmış değil. Yapılacak olan sosyal, sportif alanlar ve yeni yapılanma için bir girişim hala yok. Şuanda sadece yollarda bir çalışma var. Uludağ’a biran önce sahip çıkılmasını istiyoruz. Sadece 2 aylık kış ayında magazin turizmi olmasını istemiyoruz. 12 ay boyunca kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye genelinde turizm gelirlerinde azalma olduğuna da dikkat çeken Akkuş, “Türkiye genelinde yaşanan siyasi ve savaşlarla ilgili olan süreçten dolayı da etkilenmiş durumdayız. Bununla birlikte Bursa’daki turistlerinde yüzde 30’u kentte yaşanan diğer yaşanan olumsuzluklar sebebiyle Trabzon bölgesine kaymış durumda” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X