Bursa’ya bir ‘DEV’ maç daha! A Milli Takım geliyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın 24 Şubat’ta ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonu bugünkü köşesinde paylaştı.

Bursa’ya bir ‘DEV’ maç daha! A Milli Takım geliyor…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Anımsıyoruz da… Anılarda kalan Atatürk Stadı’nda unutulmaz milli maç heyecanları yaşadık. 2 Nisan 1997’deki Hollanda ve 10 Ekim 1998’deki Almanya maçları hâlâ anılarımızda.

Bursa’daki son milli maç ise 10 Mayıs 2017’de Slovakya ile oynandı.

Gerçi…

Futbol Federasyonu 28 Mart 2023’te Hırvatistan’la oynanacak Dünya Kupası Eleme Maçı’Bursa’ya, Timsah Arena’ya verdi, ama 6 yıldır milli maç izleyemediğimizi de vurgulamak gerekiyor.

İşte…

Bursa’nın milli maç özlemini giderecek, tribünleri ay yıldızlı forma ile coşturacak haber Basketbol Federasyonu’ndan geldi.

Karara göre…

Basketbol A Milli Takımı’mız 24 Şubat Cuma günü Dünya Kupası Grup Elemeleri için Letonya ile Bursa’da, Nilüfer’deki Tofaş Spor Salonu’nda karşılaşacak.

Bu noktada…

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda alınan kararın bir kahramanı olduğu da gerçek: Gökhan Dinçer.

2012 yılında…

AK Parti Nilüfer İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak siyasette yıldızı parlayan, 2014’te AK Parti’den Nilüfer Belediye Meclisi’ne seçilen Gökhan Dinçer 2020’de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önerisiyle Büyükşehir Belediyespor Başkanı olarak görev üstlendi. 2021’de yine Aktaş’ın desteğiyle Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçildi.

O bakımdan…

Futbolda milli maçı hasretle bekleyen Bursa’ya Basketbol Dünya Kupası Eleme maçı gelmesinde en büyük pay Gökhan Dinçer’e ait.

Haberi duyup aradığımızda mutluluğu sesine yansıyordu.

Her şeyden önce Bursa’ya Dünya Kupası Eleme Maçı gelmesi çok önemli. Bu maçın Letonya gibi basketbolda ekol olmuş iddialı bir ülkeyle oynanacak olması heyecanı yükseltiyor.”

Taraftara seslendi:

Bursa’da bilinçli ve coşkulu basketbol seyircisi olduğunu herkes gördü. Seyircimizin A Milli Basketbol Takımımızı büyük bir heyecanla maç boyu destekleyeceğinden hiç kuşkum yok.”

Biz de…

Şimdiden Millilere başarılar diliyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X