Bursa’ya İspanya’da gurur veren başarı; Gürsu Ericek Adrenalin Park

Ericek Adrenalin Park’la fark yaratan Gürsu Belediyesi    şehirlerin inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirlik yolu ile dönüşümünü amaçlayan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi Yarışması’nda ikinci oldu.

Bursa’ya İspanya’da gurur veren başarı; Gürsu Ericek Adrenalin Park

Gürsu’nun ve Bursa’nın turizm markası haline gelen ve yılda yarım milyon misafiri ağırlayan Ericek Adrenalin Park, kırsal turizme kattığı değer ve Gürsu’ya kazandırdığı potansiyelin yanı sıra bir de ödül getirdi. Gürsu Belediyesi İspanya’da ikinci oldu.

Pandemi nedeniyle ertelenen ve finalistlerin ağırlandığı Turizm İnovasyon Projesi İspanya’nın Sevilla kentinde 95 ülkeden 9 bin davetlinin katılımı ile düzenlendi. Zirvede Gürsu Belediyesi Türkiye’den yarışmaya katılan ve dereceye giren ilk ve tek belediye oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Işık, Sevilla Belediye Başkanı José Luis Sanz’ın onur konuğu olarak Gürsu’yu, Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil etti. Danimarka, Hollanda ve İsviçre ile beraber finalist olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, icraat döneminin en önemli projelerinden birisi olan Ericek Adrenalin Park projesi ile Sevilla’daki bu önemli turizm zirvesinde konuşmacı olarak da yer aldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, dünya çapında 7.000 binden fazla turizm profesyoneline Gürsu ve Bursa turizmini anlattı. “Başkanlığını yaptığım Gürsu ilçesi, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan, Antik Roma dönemine kadar uzanan tarihi ve kültürel mirası, coğrafi özellikleri, verimli toprakları ve gelişen sanayisi ile öne çıkmaktadır” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Işık, “ İlçemiz dünyanın en verimli ovalarından birine sahiptir. İtalya’nın Po Ovası ile benzer özelliklere sahiptir. İlçemizde deveci armudu,santa maria armudu ve Bursa şeftalisi gibi coğrafi işareti alınmış çok önemli endemik meyveler yetişmektedir. Tüm bu zenginlik içinde kırsal turizmi kalkındırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini ortaya koymak için tamamladığımız Ericek Adrenalin Parkımız ile Bursa Ovası’nın muhteşem zenginliğini Bursamızın Katırlı Dağlarının manzarasını izleyerek yaşayabiliyoruz” dedi.

İkili görüşmeler gerçekleştiren Başkan Işık, akıllı turizm uygulamaları, turizmin geleceği ve uygulanma aşamaları ile ilgili de yüz yüze farklı ülkelerden temsilciler ile görüşmeler yaptı.

Gürsu’da eller sadece armut toplamaya kalkar

Türkiye’nin deveci ve santa maria    armudunun yüzde 50’sine yakınını tek başına karşılayan Gürsu’da armut hasadı kadına karşı şiddete yönelik oluşturulan sosyal farkındalık çalışması ile başladı.    Ağırlığı bir kilograma    yaklaşan    ve Türkiye’nin en büyük deveci armudu üreticisi Bursa’nın Gürsu ilçesinde armut hasadına katılan kız sporcular, hep birlikte o örnek mesajı haykırdı, “Gürsu’da eller sadece armut toplamak için kalkar. Kadına el kalkmaz.”
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte bu anlamlı ve dikkat çeken projeye katılan farklı branşlarda dereceye giren başarılı kız sporcular, kadına şiddete hayır dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA ZİYARET…
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde 11 Ekim doğumlu 11 kız çocuğu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek Gürsu’nun sembolü armudu ve sosyal farkındalık mesajını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu’nun şampiyon kızları tarlaya girdi, armut topladı.    Anlamlı sosyal farkındalık projesinin    her yıl hasat zamanında    Türkiye’ye yayıldığını belirten Mustafa Işık, “Kadına karşı şiddete en önemli farkındalık kız çocuklarımızı, geleceğin kadınlarını bilinçlendirmekten geçiyor.    Bizler değerli sporcu kızlarımızla sesimizi duyurmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN GENÇ ŞEHRİ

• Bursa’nın ilk ve tek Avrupa Dayanışma Onaylı Belediyesiyiz.
• Gönüllülük hizmetlerimiz kapsamında düzenlediğimiz online ve fiziksel etkinliklerle yaklaşık 7 bin gencimize ulaştık.    2800 gencimize girişimcilik eğitimleri verdik.
• 118 gencimize Avrupa’da ücretsiz eğitim verdik. 427 yabancı genci    ilçemizde ağırladık.
• İlçemizdeki liselerde 36 adet Erasmus ve gençlik fırsatı programı düzenledik.
• Yaklaşık 500 gencimize İngilizce Konuşma Kulübümüz eğitim verdi.
• En teknolojik bilgisayarlarla donatılmış Bursa’nın en nitelikli Dijital Yetkinlik Merkezi’ni (GÜRSU DİJİMER) kurduk.
• DİJİMER’den mezun ettiğimiz gençlerimiz, E-ticaret ile işlerini büyütmek isteyen bölgemizdeki 20 esnaf ve KOBİ’mize online satış ve pazarlama süreçlerine destek verdi. Birçok gencimiz ise DİJİMER’deki kazanımlarla iş hayatının içinde yer aldı.

İSTİHDAMDA BURSA’YA ROL MODEL OLDU
İstihdam buluşmaları ile Gürsu’dan Bursa’ya işsizlik sorunu ile mücadelede örnek olan Gürsu Belediyesi, 10 binden fazla kişi ile istihdam görüşmesi gerçekleştirdi.    Yaklaşık 50’ye yakın firma ile 80’den fazla istihdam buluşması yapılarak Gürsu ve civar illerdeki işsizliğe karşı ciddi bir mücadele örneği sergileniyor. Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezi’ne başvuran her üç kişiden biri mutlaka iş sahibi oldu.

1 MİLYON EURO HİBE ÖDÜLLÜ STEAM ATÖLYESİ

En iyi proje ödülü kazanan Üreten Çocuklar Bilim ve Teknoloji Atölyesi ile bugüne kadar 7000’den fazla çocuğa ulaşan Gürsu Belediyesi’ne Avrupa Birliği’nden bir destek daha geldi. Avrupa Birliği projenin çok başarılı yürütülmesi sebebiyle 4.dönem (2024 yılında) de işletme maliyetlerini karşılamaya karar verdi.

Gürsu Belediyesi’nin  7-13 yaş arasındaki çocukların fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında gelişmeleri için ücretsiz bir şekilde faydalandırdığı Üreten Çocuklar Atölyesi’nde Robotik Kodlama, Ahşap Tasarımı ve 3B Tasarım branşlarında Steam eğitimlerinden faydalanan çocuklar blok tabanlı kodlama ve 3B tasarım ve 3B yazıcı ile baskı alma işlemleri gerçekleştiriyor.

Atölyede ayrıca; Grupla Psikolojik Danışmanlık, Eğitim Destek, Koruma Faaliyeti, Ebeveynler için Farkındalık Arttırma Seminerleri, Rol Model Seminerleri, Yaşam Becerileri Seminerleri ile faydalanıcılara psiko sosyal destek ile akran zorbalığı vb. sorunların çözümüne yönelik çalışmalar rehberlik hizmetleri ile beraber veriliyor. 7-13 yaş arasındaki çocuklara özel düzenlenen atölye ve seminerlerde çocukların geleceğe dönük teknolojik bilgi ve becerilerinin alt yapıları şekillendirilmiş oluyor.

GÜRSU’YA İLK ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Gürsu Belediyesi ilçeye kazandırdığı Gürsu Kültür Merkezi’nin içindeki modern kütüphaneden sonra bu kez de çocuklar için yeni bir kütüphane    projesi hazırladı. Taş Köprü sokakta yapımına başlanan Çocuk Kütüphanesi’nde butik ve özel bir mimari ile Gürsulu çocuklara hizmet verecek.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçeye kazandırdığı sayısız ilkin ardından bu kez de Gürsu’nun ilk Çocuk Kütüphanesi’nin yapımına başladı. Yeni kütüphane, Gürsu Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi olan Taş Köprü Sokak’ta tek parselli iki bitişik nizam yapıda yer alan tarihi binada yükselecek. Gürsu Belediyesi’nin    girişimleri ile kamulaştırma süreci devam eden Taş Köprü Sokak projesine de büyük bir değer katacak olan Çocuk Kütüphanesi için ihale sürecinin ardından çalışmalar başladı.

Gürsu’dan bir ilk daha

Belediyecilikte yalın ve dijital iş üretim süreci ilçede hayata geçirilecek

Gürsu Belediyesi, bir ilke daha imzasını atıyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve Bursa Model Fabrika işbirliği ile hayata geçirilen yeni uygulama süreci, Türkiye’de ilk kez Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.

Gürsu Belediyesi yeni çağın en çok benimsenen iş modellerinden yalın ve dijital iş üretim sürecini resmi bir yapıya kavuşturarak yeni bir uygulama süreci başlatıyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve Bursa Model Fabrika’nın ortak olduğu yeni süreçte, Gürsu Belediyesi ARGE Müdürlüğü koordinesinde belediyenin tüm birim ve iş süreçlerinde Yalın ve Dijital Belediyecilik uygulamalarına yönelik eğitimler ve çalışmalar yapılacak. Sürecin yol haritası için bir araya gelen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ARGE ve Yalın Ofis Direktörü Hüseyin Özmen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ve Bursa Model Fabrika Direktörü Birol Aksel verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yeni sürece dair; “Belediyemizin ARGE ve Yalın Ofis direktörlüğünde “Sürekli İyileştirme”, “Müşteri Odaklılık” ve “Yalın ve Dijital Belediyecilik Uygulamaları” yürüteceğiz. Amacımız; belediyecilik hizmetlerinde verimlilik ve etkinliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve hizmet kalitesinin artırılması. Bu yüzden dijital uygulamaları da devreye alacağız.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise, “Gürsu Belediyesi’nin Yalın ve Dijital Belediyecilik uygulamalarını başlatmasından dolayı çok mutluyuz. Bu uygulamalar, belediyenin tüm birimlerinde iş süreçlerini daha verimli ve etkin hale getirecektir” diye konuştu. Projenin finansmanında Dijital Avrupa hibe programından yararlanılması hedefleniyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X