Bursa’ya süper eğitim tesisi! Araziyi satın aldılar…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın bir ilçesinde başlatılan eğitim atağını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’ya süper eğitim tesisi! Araziyi satın aldılar…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Kısa adı KODA olan, Köy Okulları Değişim Ağı, Orhaneli merkezde 5 dönümlük bir arazi satın aldı. İlçeye kurulacak eğitim tesisi için Orhaneli Belediye Meclisi de plan tadilatlarını gerçekleştirdi.

Gelişmeyi bir dönem Olay’da birlikte çalıştığımız Cavit Güzeldağ dostumuz aktardı.

KODA’nın köylerde yaşayan öğrenci, veli ve öğretmenlerin desteklenmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirten Güzeldağ, alınan arazi üzerine bir eğitim tesisi yapılacağını, merkezin inşasında da Orhaneli’nin yöresel mimarisine ağırlık verileceğini bildirdi.

KODA’nın 4,5 yıldır köylerdeki yenilikçi eğitim anlayışını hayata geçirmek için çalıştığının altını çizen Güzeldağ, Orhaneli’ndeki merkezde Türkiye’nin dört bir yanındaki köylerde çalışan idealist öğretmenlerin eğitim almaya geleceklerini aktardı.

Öte yandan;

KODA Genel Koordinatörü Mine Ekinci de kısa bir süre önce ilçeyi ziyaret ederek hayata geçirecekleri proje için buranın uygun olduğunu aktardı.

Ekinci şunları söyledi:

“Bölgedeki köylerin sayısının yüksek olması ve köylerde tarımsal faaliyetlerin sürmesi seçim yaparken bizim için önemliydi. Bunun yanında Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı sebebiyle tüm Türkiye’den ulaşım da mümkün. Tüm bu gözlemlerimiz Orhaneli’nin yıllardır hayalini kurduğumuz merkez için en uygun yer olduğunu bize gösterdi.”

Merkez kurulduktan sonra köy okullarında ve diğer kırsal bölgelerde gerçekleşmesi planlanan birçok uygulama için Orhaneli pilot bölge olacak. İlk uygulaması Orhaneli’nde gerçekleşecek faaliyetler, ardından tüm Türkiye’ye yayılacak.

Türkiye‘de her 10 çocuktan birinin köyde yaşadığı biliniyor.

İlçenin ve kırsaldaki eğitimin gelişimi için düşünülmüş yararlı bir proje. Umarız planlandığı gibi hayata geçer.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X