Bursa’ya yeni cezaevi! Bakın neresi için onay bekliyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da yapılması planlanan yeni cezaeviyle ilgili son gelişmeleri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’ya yeni cezaevi! Bakın neresi için onay bekliyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da Orhaneli’ye kurulması planlanan yeni cezaevinin projeleri tamamlandı.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’a dün, ilçede yapımı planlanan yeni cezaevi kompleksinin son durumunu sorduk.

Başkan Aykurt, Orhaneli İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütün planlama süreçleri tamamlanan ve projeleri de çizilen yeni cezaevinin artık Ceza ve Tevkifkevleri Genel Müdürlüğü’nün onayının ardından ihale için Adalet Bakanlığı’na gönderilmesinin beklendiğini söyledi.

Bu yeni bir gelişme.

İnşat projeleri dahi hazırlanan kompleksin yapım ihalesine çıkılması için Adalet Bakanlığı’nın da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden gelecek onayı beklediğini söyleyebiliriz.

Orhaneli, şimdi o müjdeli habere endekslenmiş.

Başkan Aykurt gelişmeyi duyururken heyecanlıydı.

Zira, Bursa’da Yenişehir gibi kimi ilçelerin istemediği bir projeyi kendi ilçesine kazandırmış olmanın mutluluğu da sesine yansıyordu.

Proje, Adalet Bakanlığı tarafından ihale edilirse, artık geriye dönüş de mümkün olmayacaktır.

Bu açıdan, Orhaneli’nin gelişim ve değişimine katkı yapacağını düşündüğümüz projenin beraberinde ulaşım, istihdam, ticaret ve turizmine de olumlu etkileri olacağını belirtelim.

Orhaneli gibi Keles’in Belediye ve İlçe başkanlarının da cezaevi projesi için Ankara’da geçtiğimiz haftalarda temaslarda bulunduklarını ekleyelim.

Bursa’daki cezaevlerinin tıklım tıklım dolması nedeniyle ihtiyaç duyulan yeni projeye Orhaneli gibi Keles de talip olmuştu. Ankara’dan gelen bakanlık heyeti ise alternatifli arazileri ve planları bile geçmiş olan alanları incelemiş ve Orhaneli’de karar kılmıştı.

Doğa, turizm ve spor projeleriyle de yeni açılımlar peşinde olan Orhaneli’ye gelecek bu yeni cezaevinin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Devlet, kentin güneyindeki dezavantajlı ilçelerini bu tür büyük kamu projeleriyle kalkındırmalı.

Orhaneli’ye cezaevini yaparken, diğer az nüfuslu, gelişememiş ilçelerine de örneğin askeri komando eğitim birliği, sağlık koleji vb. gibi kamu kuruluşlarıyla ayağa kaldırmalı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X