BUSKİ abonelerini mesajla bilgilendirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen hafta kentte ses getirici bir karar alındı.Su faturalarının şişmesine neden olan ilçe belediyelerin katı atık bedelleri artık ekim ayından itibaren tahsil BUSKİ tarafından edilmeyecek. Bu durum CHP’li ilçeler başta olmak üzere kimi AK Partili ilçeler için de sürpriz oldu. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

BUSKİ abonelerini mesajla bilgilendirdi

Yıldırım, Mustafakemalpaşve İznik’in ardından Orhaneli Belediyesi de halktan katı atık bedeli almayacağını deklare etti.

CHP’li belediyelerden bu yönde bir adım yok ama kent merkezindeki en büyük AK Partili ilçe olan Osmangazi Belediyesi’nin de katı atık toplama bedelinin tahlisinden vazgeçilmesini doğru bulmadığı konuşuluyor.

Osmangazi’de çöp toplama hizmetlerinde bu yüzden Nilüfer gibi bir aksama beklenmiyor ama 50 milyon lirayı bulan kayıp da bütçe yapıcıları düşündürmüyor değil.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açık açık deklare etti:

‘O paralar toplanmazsa Nilüfer’de çöp yığınları oluşur.

Ne tesadüftür ki, Başkan Erdem dün, BUSKİ önündeki eylemiyle Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı almasına katkı yapan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu ziyaret edip, hediye sunmuş.

Acaba, 40 milyon liralık kayıp için ittifak ortaklarının il başkanına teşekkür mü etti dersiniz?

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X