Büyükorhan MYO’ya yeni bölüm açılıyor

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu’na (MYO) Çocuk Gelişimi Programı bölüm açılıyor.

Büyükorhan MYO’ya yeni bölüm açılıyor

Daha önce Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen ve YÖK’e sunulan teklifin,  yürütme kurulu tarafından onaylandığı bildirildi.  Ancak yine YÖK tarafından 3 öğretim görevlisi kadrosu verilmesi durumunda 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında yeni bölüme öğrenci alımına başlanabilecek.

 Programın amacı, 0-18 yaş normal gelişim gösteren ve özel gereksinimi olan çocukların gelişimini destekleyici eğitim programı ile bu alanda çocuğa, aileye ve topluma hizmet sunan tüm birimlere, nitelikli meslek elemanı yetiştirmek.

Çocuk Gelişimi Programına; Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olanlar sınavsız geçiş hakkına sahip. Genel Liselerden mezun olanlar ise YGS-2 puan türü ile başvuru yapabilmektedir.  Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı, Avcılık ve Yaban Hayatı bölümleri  ile eğitim veren Büyükorhan MYO’da yeni bölümün açılmasıyla berlikte eğitim verilen branş sayısı 3’e yükselecek.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X