Büyükorhan’da panayır ve Görecik Festivali başlıyor

Büyükorhan Cuma Panayırı bu yıl 17-20 Ağustos tarihleri arasında tarihi Cuma Pazarı’nda yapılacak. Ayrıca her yıl geleneksel olarak yapılan Görecik Yaylası Yörük ve Türkmen Şöleni’nin 12.si de 21 Ağustos Pazar günü Görecik Yaylası’nda gerçekleştirilecek.

Büyükorhan’da panayır ve Görecik Festivali başlıyor

AYDIN KURMUŞ

 

Önceki yıllarda ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen ve son iki yıldır tekrar geleneksel olarak gerçekleşen Büyükorhan Cuma Panayırı 17 Ağustos Çarşamba günü başlıyor. Panayır, Büyükorhan Belediyesi’nin organizesi ile 4 gün sürecek. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl panayırın önemi bir kez daha artarken, özellikle kurban alışverişinde bulunacak kurban yetiştiricileri bu panayırda kurbanlıklarını satabilecekler. Vatandaşların 4 gün boyunca ziyaret edebileceği panayır, 20 Ağustos’ta son bulacak.

Bunun yanında her yıl geleneksel olarak yapılan Büyükorhan Görecik Yaylası Yörük ve Türkmen Şöleni de bu hafta sonu Büyükorhan Görecik Yaylası’nda yapılacak. Şölende bu yıl konserler yapılmazken, Büyükşehir Belediyesi mehteran gösterisi ile Demokrasi Şehitlerimizi Anma Programı gerçekleştirilecek, Mevlid-i Şerif okunacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X