Büyükşehir harekete geçti: ‘Projemizi başlattık’

Yerli otomobilin Bursa’da üretileceğinin kesinleşmesinin ardından Büyükşehir harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Gelecek için Bursa’yı akıllı şehre dönüştürecek projemizi başlattık’ dedi.

Büyükşehir harekete geçti: ‘Projemizi başlattık’

Akıllı teknolojiye sahip yerli otomobilin Bursa’da üretileceğinin kesinleşmesinin ardından Büyükşehir harekete geçti… Başkan Aktaş, ‘Gelecek için Bursa’yı akıllı şehre dönüştürecek projemizi başlattık’ dedi.

Aktaş atılan adımları şöyle sıraladı:

‘Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlığı’nı Türkiye’de ilk kuran biziz. Kendi yazılımlarımızla hazırladığımız İHA ve Drone’larla şehrin imar gelişimini anbean takip ediyoruz. Bunu uygulayan tek bele- diye biziz.’

‘Elektrikli araçların şarj altyapısı ve platformunu geliştirme konularını içeren AB’nin Ufuk 2020 hibe programına katıldık. Akıllı şehircilikle ilgili her türlü fonu değerlendiriyoruz. Birleşik Krallık’tan 3.2 milyon Pound olmak üzere BEBKA ve diğer fonlardan 4-5 hibe aldık.’

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Başkan heyecanlı: Gelecek için Bursa akıllı şehre dönüşüyor!

Aslında… Hep konuşuluyordu, ama akıllı teknolojiye sahip terli otomobilin Bursa’da üretileceğinin açıklanmasıyla farklı ve hızlı bir sürece dönüştü.

Uyarıyı da akademisyenler yaptılar: “Şehirler akıllı otomobile hazır mı?”

Ardından…

Ankara’da ciddi bir adım atıldı ve akıllı şehirler toplantısı yapıldı. Dönüşünde Büyükşehir Belediye Başkanı’na akademisyenlerin sorusunu yönelttik.

Gördük ki…

Geleceğin kentleri için ilk adımı oluşturan akıllı şehirler konusunda Başkan Aktaş çok heyecanlı.

Söze…

“Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlığı’nı Türkiye’de ilk kuran biziz” diye başladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde faaliyet gösterecek bu birim bünyesinde 4 şube müdürlüğünün yer alacağını söyledi.

Bu noktada…

Akıllı kavşak uygulamalarıyla trafiği hızlandırdıklarını anımsatıp, yalnızca Bursa’da olan yeni uygulamayı açıkladı:

“Kendi yazılımlarımızla hazırladığımız İHA’lar ve Dron’larla şehrin imar gelişimini anbean takip ediyoruz. Henüz yeni başlayan bu takibi bu formatta uygulayan tek belediye biziz.”

Ardından…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X